DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Bu Haber Engelli Tüm Vatandaşları İlgilendiriyor Kapsam Genişletildi
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bu Haber Engelli Tüm Vatandaşları İlgilendiriyor Kapsam Genişletildi

Bu Haber Engelli Tüm Vatandaşları İlgilendiriyor Kapsam Genişletildi

Korona virüs salgınının başlamasının hemen ardından engelli vatandaşlara ödeme yapılmaya başlandı. Ancak düzenlemede eksik kalan detaylar vardı. Devlet eksiklikleri düzelterek yeni bir duyuru yaptı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
Bu Haber Engelli Tüm Vatandaşları İlgilendiriyor Kapsam Genişletildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre memurlar için belirlenen zam yüzdesi engelli aylıklarına da yansıtıldı. İş bulma konusunda dezavantajlı olan bu grup pandemiyle beraber iyice eve kapandı. Yüksek risk grubunda bulunan engelli bireyler dahil olmak üzere binlerce engelli vatandaşa maaş bağlanması için başvurular açılmıştı. Daha önceden açılan başvurulara yetişemeyenler için yeni bir hak tanınmış olacak. Yeni dönemde engelli aylığı alacak olan vatandaşlar zamlı şekilde ödeme alabilecek. Buna ek olarak dışarıya çıkamayan engelli vatandaşlar için aylıkların eve kadar getirilmesi seçeneği bulunuyor. Evden maaş almak isteyen vatandaşların başvuru yapması gerekiyor. Düzenlemeler sadece bunlarla sınırlı kalmadı.

Başvurular Yeniden Başlıyor

Engelli aylıkları yeni dönemde 864 TL olarak verilecek. PTT üzerinde gerçekleşecek ödemelerden SGK sorumlu olacak. Bundan dolayı SGK girişi olmayan vatandaşların bu ödemeden yararlanması mümkün gözükmüyor. 18 yaşın üstündeki vatandaşlara direkt elden teslim ödeme yapılması söz konusu iken 18 yaş altı vatandaşların ailelerine bu ödeme yapılmış olacak. Başvurular E Devlet üzerindeyapılacağı için tek yaşayan engelli vatandaşlar da kolaylıkla başvuruda bulunabilecek. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ya da SGK’ya doğrudan başvuru formu sunulmayacak. Sürecin tamamı E Devlet üzerinde işletilecek. Ödemelerin sıralaması ise TC kimlik numaralarının son hanelerine göre yapılacak. Başvuru için istenen belgeler ise muhtaçlık belgesi, nüfus kayıt örneği, 2 vesikalık fotoğraf, mal bildirimi, sağlık raporu olarak açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP