Bu Hafta Dananın Kuyruğu Kopuyor! Altın ve Dolar Borcu veya Yatırımı Olanlar Dikkat!
  • Finans 365
  • Altın
  • Bu Hafta Dananın Kuyruğu Kopuyor! Altın ve Dolar Borcu veya Yatırımı Olanlar Dikkat!

Bu Hafta Dananın Kuyruğu Kopuyor! Altın ve Dolar Borcu veya Yatırımı Olanlar Dikkat!

Dola ve altın grafikleri itibariyle önemli seviyelere geldiler. Yatırımcılar tedirgin. Bu seviyelerden alım yapmak mantıklı mı? Ya da bu seviyelerden satmak mı gerek? Teknik analiz ne diyor? Grafiklerde destek ve direnç noktaları nereler? Merak edilen sorularını yanıtlarını Yatırım Finansman uzmanları yorumladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:29
Bu Hafta Dananın Kuyruğu Kopuyor! Altın ve Dolar Borcu veya Yatırımı Olanlar Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın veya dolara yatırım yapmış olanlar yapmış oldukları yatırımın değer kazanıp kazanmayacağını merak ediyorlar. Bu hafta bir çok gelişme fiyatlardaki oynaklığı arttırabilir. Önemli haber akışı var. Dolar veya altına yatırım yapmış olanlar haber detayındaki haber akışını dikkatli takip etsinler.

Türkiye’de toplam coronavirüs vaka sayısı 1.467 kişi artarak 314.433’e, hayatını kaybeden kişi sayısı 68 kişi artarak 7.997’ye yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 275.630.

Azerbaycan’da ‘savaş hali’ ilan edildi . Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hacıyev, ülkede ilan edilen “savaş hali”nin başkent Bakü dahil 19 il ve ilçede uygulanacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk milleti her zaman olduğu gibi Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır .

Türkiye Akdeniz’de yeni Navtex ilan etti. Yeni ilana göre 29 Eylül’de Rodos ve Meis arasında atış eğitimi yapılacak.

ABD merkezli Johnson&Johnson, ürettiği coronavirüs aşısının, klinik deneylerde virüse karşı güçlü bağışıklık oluşturduğunun gözlendiğini bildirdi.

ABD Başkanı Trump:” Seçim sonucunun belli olması aylar sürebilir.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: İki aşımızda hayvan deneyleri aşaması bitti.

New York Times gazetesi, ABD Başkanı Trump’ın 10 yıl boyunca hiç vergi ödemediğini, 2016 ve 2017 yıllarında ise sadece 750’şer dolar vergi ödediğini yazdı.

Trump Yüksek Mahkeme yargıcı adaylığına Amy Coney Barrett’i gösterdi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Beyaz Saray’la bir ekonomik paket konusunda uzlaşmaya varılabileceğinden umutlu olduğunu söyledi.

ABD’de federal mahkeme, Trump yönetimin Çin’li bir şirkete ait sosyal medya uygulaması TikTok yasağını geçici olarak durdurdu,

Dünya genelinde Covid – 19 vaka tespit edilen kişi sayısı 33,0 milyon kişinin üstünde.

Ons Altın

Geçtiğimiz hafta baş konulardan biri doların küresel bazda güçlü duruşu idi. Bu güçlü duruştan etkilenen başlıca ürünlerden biri de altın olarak karşımıza çıktı. Dolardaki güçlü duruş ile birlikte kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren altında fiyatları bu hareketler ile birlikte yaklaşık olarak iki ayı aşkın sürenin en düşük seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştiriyor.

Genel olarak baktığımızda küresel bazda risk iştahının düşük olduğu görülüyor. Özellikle koronavirüs pandemisinde yeni vaka sayılarında yaşanan artış, ABD ile Çin arasında ilişkilerin belirsizliği, ABD kanadında ek teşvik paketinde halen adımlar atılmaması diğer izlenen konular olarak karşımıza çıkıyor. Fakat dolardaki güçlü performans altın fiyatları üzerinde baskı oluşturuyor. Yeni haftanın ilk işlem gününde veri yoğun bir gün bizleri beklemiyor. Bu sebeple küresel bazda yaşanan gelişmeler yakından takip edilecek.

XAUUSD grafiğini teknik olarak incelediğimizde ilk olarak 1879.19 seviyesi karşımıza direnç noktası olarak çıkıyor. Bu seviyenin geçilmesi ile birlikte sırasıyla 1905.31 ve 1968.68 seviyeleri diğer direnç noktaları olarak takip edilebilr. Aşağı yönlü gevşemelerde ise ilk olarak 1846.53 seviyesi destek noktası olarak izlenebilir. Bu seviyenin geçilmesi ile birlikte 1818.94 ve 1791.49 seviyeleri diğer destek noktaları olarak test edilebilir.

Dolar/TL

Yeni haftaya başlarken küresel piyasalarda dolar talebi devam ederken İçeride oluşan jeopolitik riskler, Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan savaş durumu ve Türkiye’nin Azerbaycan’a tam desteği Dolar/ TL tarafında değer kaybını arttırmakta.

60 dk Dolar/TL grafiğinde 7,75 seviyesinden geçen paralel kanal direncinin kırılmasıyla yükseliş trendi ivme kazanmıştır.

60 dk Dolar/TL grafiğinde RSI ind. 70 ref seviyesinin üzerine çıkılması 7,75 seviyesinin kuvvetli destek haline getirmekte.

Dolar/TL grafiğinde 7,80 direnç seviyesinin kırılması durumunda 7,87 hedef haline gelirken, 7,75 destek seviyesinin aşağı kırılması 7,70 seviyesini destek haline getirebilir.

Dirençler: 7,80 – 7,87

Destekler: 7,75 – 7,70

Gümüş

Hafta içerisinde Dolar tarafındaki yükselişle birlikte emtia fiyatları üzerinde oluşan satış baskısı haftanın son işlem gününde de kısmen devam etmektedir.

Fakat Gümüş ons fiyatının Mart ayında başlayan pozitif trendin ana desteğine tutunduğu ve 23,00 dolar civarında işlemlerin devam ettiği görülmektedir.

Özellikle Perşembe günü 100 günlük basit hareketli ortalamanın test edilmesi sonrasında gelen tepki hareketinin devam edip etmeyeceği takip edilecek olup yukarıda 23,50 seviyesi kısa vadeli yükselişler karşısında ilk direnç noktası olarak izlenmektedir.

Bu seviyenin aşılması ile tepki hareketinde güçlenme söz konusu olabileceği ve 24,50-25,30 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceği söylenebilir.

Gümüş ons fiyatının trend üzerinde kalamaması ve aşağı yönlü hareketin devam etmesi durumunda ise sırasıyla 22,50-21,80 ve 20,90 dolar destek seviyelerinin görülmesi söz konusu olabilir.

INFO YATIRIM

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP