Bu Ödeme Emeklileri Rahatlatacak! Binlerce Kişiye 3 Bin Ek Ödeme Yapılacak!

Bu Ödeme Emeklileri Rahatlatacak! Binlerce Kişiye 3 Bin Ek Ödeme Yapılacak!

Emeklileri rahatlatacak 3.000 TL ek ödeme yolu göründü! Binlerce emekli bu kararı bekliyordu, bakanlık sonunda açıkladı! Peki maaşlardaki değişim ne yönde olacak? Artan enflasyon oranları zamların da artmasına katkı sağlayacak mı? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:44
Bu Ödeme Emeklileri Rahatlatacak! Binlerce Kişiye 3 Bin Ek Ödeme Yapılacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde binlerce memur ve emekli kişi ocak ayında maaşlarına ne kadar zam geleceğini araştırmaya devam ediyor. Emekli maaşlarına yapılacak olan zam teklifler için belirleyici faktör son 6 ayda meydana gelen enflasyon oranları oluyor. Bu bağlamda memur ve emekli maaşları da en az 3 Bin ve en fazla 3.995 TL ye kadar artış gösterecek. Ocak ayında yüzbinlerce emekli ve memur kişi maaşlarına ne kadar zam geleceğini merak ediyordu. Ocak ayında eğer %3 oranları ile bir zam gelirse memurlar en düşük olarak 3.999 TL değerinden 3850 TL ye kadar artış gözleyecek. Memur emeklileri de buna paralel olarak 2.800 TL maaşlardan 2.900 TL ye kadar çıktığını görecek.

Ailelere Devletten Maddi Destekler Başladı!

Memurlar için ocak ayında yapılan zam oranları ile beraber her ay düzenli ödenen aile yardımları da artış gösterecek. Bu bağlamda;

  • Şu an halihazırdan işi olmayan bir eş için ödenmeye devam eden 350,10 TL değerindeki yardımlar 369,68 TL ye kadar artacak.
  • 0 ve 6 yaş arasında çocuğu olan memurlar için verilen çocuk yardımları şimdilik 78,25 TL olurken gelecek zam ile beraber 82,09 TL ye kadar artış gösterecek.
  • Şu an ki gelen tahminlere göre bir zam yapılırsa %5 oranları ile beraber en düşük ücret olarak memurlar 3.900 TL maaş alacakken memur emeklilerine de 2.900 TL maaş verilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP