DOLAR

32,3966

0.22%
EURO

35,1253

-0.03%
ALTIN(gr)

2.300,87

1,04%
BİST 100

%
Bu Proje İle Herkes Kazanacak 2840 TL Ödeme Almak İçin Başvurular Başladı
  • Finans 365
  • Finans
  • Bu Proje İle Herkes Kazanacak 2840 TL Ödeme Almak İçin Başvurular Başladı

Bu Proje İle Herkes Kazanacak 2840 TL Ödeme Almak İçin Başvurular Başladı

Devlet annelerin istihdam olması için birçok fırsat oluşturmaya devam ediyor. Bu fırsatlarına bir tanesi daha kamuoyu ile paylaşıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
Bu Proje İle Herkes Kazanacak 2840 TL Ödeme Almak İçin Başvurular Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm kadınların kazanacağı bu proje sayesinde istihdam olmayan kadın kalamayacak. Edinilen bilgiye göre çalışmaya karar veren ve 0-2 yaş çocuğu olan anneler için bakıcı destek ödemesi sağlanacak. Bakıcıların da kadın olması gerekiyor. Devletin ilgili birimlerince kayıtlı olan bakıcılar şart olmamakla beraber tüm bakıcılar için bu ödeme yapılacak. 2840 TL olan ödemeler engelli çocuğu olan annelere 3058 TL olarak güncellendi. Çocuklarının bakımını düşüne anneler işe başlamak konusunda hayli tedirgin. Bu tedirginlik ülke ekonomisine de yansıyor. Anneler çalışmaya gitmeyince bu defa bakıcılar boşta kalıyor. Yaşanan bu dengesizliği çözmenin yolunu bulan devlet kurumlarla iş birliğine giderek böyle bir çalışma başlattı.

Devlet Çocukları Koruyor

Ödemden yararlanmak için hem bakıcılara hem annelere birtakım şartlar getirildi. Bu şartlardan ilki ve en önemli olanı çocukların 0-2 yaş aralığında olması gerektiği. Bu aralıklarda bulunan çocuklara devlet bakıcı desteği sağlamış olacak. Annelerin illa ki evlilik birliğini sürdürme gibi bir yükümlülükleri bulunmuyor. Bekar anneleri de başvur yaptıktan sonra ödeme alabilir. Ancak çocuğun velayeti anneden olmalıdır. Çocuk annenin yaşadığı yerde yaşıyorsa bu ödemden yararlanabilir. Bakıcı olarak gelecek kişi ile çocuk aynı ilde ikamet etmek zorunda. Fraklı iller birbirine yakın ola bile kabul edilmeyecek. Eğer çocuk bakıcısı eğitimliyse ve eğitim verilmesi konusunda anlaşıldıysa bakıcı tam zamanlı olarak çalıştırılmalıdır. Elbette bu durum ücrete yansıtılarak en az asgari ücret maaşı verilmelidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP