DOLAR

32,5806

0.31%
EURO

34,8205

0.19%
ALTIN(gr)

2.501,24

0,69%
BİST 100

%
Büyükşehirlerde Yaşayanlar Müjde O Ödeme Size Daha Fazla Yapılacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Büyükşehirlerde Yaşayanlar Müjde O Ödeme Size Daha Fazla Yapılacak

Büyükşehirlerde Yaşayanlar Müjde O Ödeme Size Daha Fazla Yapılacak

Devlet esnafları koruma ve kollama konusunda yeniden atak yaptı. Yapılan açıklamaya göre şahane bir düzenlemenin üzerinde çalışılıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:09
Büyükşehirlerde Yaşayanlar Müjde O Ödeme Size Daha Fazla Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Esnaf normalleşme beklerken pandemide 2. Dalgayı yaşamaya başladı. İllerde artan vaka sayıları olumlu bir tablo çizmiyor. Durum böyle olunca pandeminin ilk dalgasında kepen kapatan dükkânların bir yenisi 2. Dalgada eklendi. Binlerce esnaf kepenk kapar-tırken bir umut deyip kepenk indirmeyen esnaflar da yok değil. Devlet halihazırda dükkanı olup işini sonlandırmayan esnaf için yeni bir çalışma başlattı. Buna göre esnafların iş yerleri için kira ödemeleri söz konusu olacak. İlerleyen günlerde hem iş yeri olan hem de iş yerlerini kapatmış vatandaşlar için başka bir destek ödemesi yapılması bekleniyor. Diğer destek ödemelerinin çalışması bittiğinde bu ödemeye ek olarak yapılacak destek ödemesi için milyonlarca esnaf heyecanlı.

Herkes Sırayla Ödeme Alacak

Edinilen bilgiye göre büyükşehirlerde yaşayan esnaflar için 1000 TL’yi bulacak kira destek ödemesi diğer şehirler için 750 TL hatta yer yer 550 TL olarak ödenecek. Yapılacak destek ödemesi şehirlerin ortalama kira tutarlarına göre belirlenecek. Bundan dolayı hiçbir esnaf mağdur edilmeyecek. Esnaflara ödeme yapılırken her şehire belli bir numara verilecek. Alfabetik sıranın kullanılmayacağı ödemede şehirlerin numaralandırılması E Devletten kontrol edilecek. Eş zamanlı olarak vatandaşlar da kontrol edebilecek. Başvurular sadece E Devlet üzerinde yapılacak ve Ziraat Bankası aracılığıyla ödemeler alınacak. Ziraat Bankası harici kişiler kendi hesap bilgilerini de verebilecek. Şimdilik bu ödemeler 3 ay olarak devam edecek. Pandeminin durumuna göre artırılma ihtimali mevcut.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP