Çalışan Anneler Rahat Nefes Alacak 650 TL Devlet Desteğinde Şok Gelişme

Çalışan Anneler Rahat Nefes Alacak 650 TL Devlet Desteğinde Şok Gelişme

Sigortalı olarak çalışan annelere bir kolaylık daha sağlanması için ilgiler çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Çocuklarını gündüz bakım evi, kreş ya da anaokuluna göndermek isteyen annelere devlet tarafından ödeme yapılacak. 650 TL olarak belirlenen tutarın 0-60 aylık çocukları kapsayacağı ifade edildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:38
Çalışan Anneler Rahat Nefes Alacak 650 TL Devlet Desteğinde Şok Gelişme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılması planlanan bu ödeme ile hem çocuklar kaliteli şekilde bakılabilecek hem de kadınlar işgücüne daha kolay şekilde katılabilecek. İstihdam noktasında kadın çalışanların daha aktif olmasını savunan devlet annelerin üzerinden bu yükü almış oldu. Desteğin kapsamı 0 ila 60 aylık çocukları kapsayacak. Başvuru yapıldığı tarihte çocuk 60 aylık olabilir. Ayrıca annenin sigortalı şekilde çalışıyor olması gerekiyor. Önceden sigortalı olup şimdi sigortalı olarak çalışmayan kadınlar devlet desteğinden faydalanamayacak. Ödenecek devlet desteğinin süresi ise 24 ay olarak belirlendi.

Başvuru İşlemlerinde Acele Edin

Ödenmesi planlanan devlet desteği Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm kreşi anaokulu ve gündüz bakım evlerinde kullanılabilecek. Bu şekilde istihdamında olumlu yönde hareketleneceği düşünülüyor. Başvuruların yakın tarihte başlayacağı düşünülüyor. Annelerin başvuru yaparken acele etmesi gerekiyor çünkü başvuruda bulunan ilk 13 bin anne için başka destekler de söz konusu olacak. İlk 13 bin anneye tek seferde 650 lira kırtasiye desteğinin yapılacağı belirtildi. Başvuruları internet üzerinden yapmanız da mümkün olabilecek. Duyurular yapıldıktan sonra diğer başvuru şartları ve başvuruların yapılacağı yer ile beraber başvuru süresinin de açıklanmasıbekleniyor. Devlet desteklerinin çalışan anneler üzerinde yoğunlaşacağının da sinyalleri verildi. Bu bağlamda işgücüne katılan annelerin sayısında artış olması da öngörülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP