Çalışan Çalışmayan Bütün Annelere Destek

Çalışan Çalışmayan Bütün Annelere Destek

Bütün anneleri yakından ilgilendirecek bir haber gündeme oturdu. Çalışan, çalışmayan tüm anneler 2.995 Tl nakdi destek alabilecek. Üstelik sigortalı olmalarına da gerek yok, Bakan Selçuk bu konuda bir açıklama yaptı. İşte detaylar…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:19
Çalışan Çalışmayan Bütün Annelere Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk devlet ve Avrupa Birliği iş birliği altında çok sayıda destek ödemesi planlanıyor. Bunlardan bazıları sadece kadınlara yönelik olacak, bu sayede kadın istihdamın ve ülke ekonomisindeki katkılarının artması planlanıyor. Sadece kadınlara yapılan ödemeler arasında da sadece annelere özel olanlar var.

Çalışan, çalışmayan, sigortalı ya da sigortasız tüm anneler bu haktan yararlanabilecek. Ancak şuan için sadece Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde geçerli olacak. Destek eğitimli çocuk bakıcıların teşviki yoluyla kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesi projesi adı altında başlatıldı. Ayrıca özel gereksinimli çocuğu olan annelere ekstra 50 avro ödeme de yapılacak.

Ödeme Ne Kadar Olacak?

Avrupa Birliği ile ortaklaşa finanse edilen yardım SGK tarafından veriliyor. Proje kapsamında sigortalı çalış, sigortalı eğitimli bakıcı çalıştır sloganı kullanılıyor. Yani çalışan sigortalı anneler evlerinde çocuklarına baksın diye sigortalı bakıcı çalıştırabilecek. Projeden 0-24 aylık çocuğu olan, 4A statüsünde sigortalı çalışan anneler yararlanabilecek ve yardımın 2.995 Tl olması planlanıyor.Ayrıca devlet tarafından aylık 2400 Tl bakıcı yardımı da yapılıyor. Bu projede SGK ve Avrupa Birliği iş birliğinde gerçekleştiriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP