Çalışan, Çalışmayan, Ev Kadını, Emekli ve Esnaf Herkese 960 TL Müjde!

Çalışan, Çalışmayan, Ev Kadını, Emekli ve Esnaf Herkese 960 TL Müjde!

Maddi açıdan zorlanan ve evini geçindiremeyen, çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamayan aileler için kaymakamlıklar yalnızca para yardımı değil giyim, gıda, eğitim, sağlık gibi ihtiyaçları da karşılıyor. İşte detaylar…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:28
Çalışan, Çalışmayan, Ev Kadını, Emekli ve Esnaf Herkese 960 TL Müjde!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi sürecinde geçinmekte zorlanan vatandaşlar için devletten bir destek daha geldi. Çocuk okutan ya da okutmayan, sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar için 500 ve 800 TL arası ödeme yapılacak. Çocuğu ilköğretim, lise, üniversite gibi eğitim kurumlarında okuyan yardıma ihtiyacı olan ailelere devlet destek vermekte gecikmedi. Birçok yardıma ihtiyaç duyduğunuz bu dönemde devlet yanınızda. Yardımdan faydalanmak için kaymakamlığa başvuruda bulunmayı unutmayın.

Yardımdan Kimler Faydalanabilecek?

Yaşanılan bu zor süreçte devletten vatandaşa birçok destek uygulaması geldi. İşsizler, ya da durumu olmayanlar için yardımlar yapılırken şimdi de çocuk okutan aileler için yardım uygulaması geldi. Çocuğu anaokulunda olan aileler için yardım 500 TL, ilköğretimde olanlar için 750 TL, lise de olanlar için 800 TL ve üniversitede çocuğu olan aileler için 900 TL bazında ödemeler yapılacak.

Bu yardımdan faydalanmak için hiçbir taşınabilir veya taşınamaz mülkünün bulunmaması, maddi açıdan yetersiz olmak, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan, çocuğunu okutmakta güçlük çeken ve evini geçindiremeyen aileler faydalanabilecek. Ayrıca sadece para yardımı değil yakacak, kira, eğitim, sağlık, giyim gibi yardımlarda da bulunacak.

Yardım Başvuruları Nasıl Yapılır?

Gerekli olan şartları taşıyan kişiler için kira yardımı yerinde incelemeler sonucu yapılmakta olup, para yardımı için il veya ilçenizde bulunan kaymakamlık ve valiliklerde bulunan Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı’ndan başvuru yapabileceksiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP