Çalışan Çalışmayan  Her Kademede Vatandaşa 601 TL Ödenecek Son Düzenlemeler Yapıldı

Çalışan Çalışmayan  Her Kademede Vatandaşa 601 TL Ödenecek Son Düzenlemeler Yapıldı

Son dönemde yapılan devlet desteklerinin belli kategorilerde olması yeni çalışmaların planını değiştirdi. Buna göre meslek ayırımı yapmadan belli şartları sağlayan herkese ayda 602 TL ödeme yapılacak. Özellikle kış aylarının gelmesiyleberaber artan destek talebinin bu şekilde azaltılması planlanıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:14
Çalışan Çalışmayan  Her Kademede Vatandaşa 601 TL Ödenecek Son Düzenlemeler Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık, temel ihtiyaçlar ve barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamak için yaşlılara aylık 672 TL ödeme yapılması planlanıyor. 65 yaşını dolduran vatandaşlara yapılacak bu ödeme ile muhtaçlık durumunun ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Pandemi koşullarından yoğun şekilde etkilenen yaşlılar için getirilen bu ödeme planından binlerce yaşlının yararlanması bekleniyor. Devlet desteğinin yanı sıra sağlık ve konut desteklerinden faydalanmak söz konusu olabilir. Devlete destek için başvuruda bulunan yaşlılar olası diğer durumlarda başvuru olsun olmasın gözetilecek. Özellikle konutlarda bir sorun varsa konut desteği ya da konuttaki problemleri çözme adına işlemler uygulanacak.

Her Kesimden Vatandaş Gözetim Altında

Yapılan başvuruların en geç 1 ay içinde sonuçlandırılmasıplanlanıyor. Başvurular incelenirken başka bir devlet kurumundan yardım ya da maaş alınmadığına bakılacak. Başa kurumlardan destek almayan vatandaşlara ödeme yapılacak. Başvuruların yapılması içinse kaymakamlık içindeki birimlergörevlendirilecek. İkametgahın nerede olduğu önemliçünkü ikametgahın bulunduğu yerin kaymakamlığı başvuruyu kabul edecek. Emekli olan vatandaşların devlet desteğinden faydalanacakları konusunda açıklığa kavuştu. Açıklamalara göre emekli olan vatandaşların bu destekten yararlanmaları mümkün olmayacak. Fakirlik maaşının da söz konusu olduğu seçeneğin ise kapsamı daha geniş. Engelli vatandaşlar, anne babası olmayan çocuklar, gelir olmayan vatandaşların da faydalanacağı devlet desteğinde taşınır taşınmaz mallara da dikkat ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP