DOLAR

32,5385

0.1%
EURO

34,8289

0%
ALTIN(gr)

2.494,23

0,40%
BİST 100

%
Çalışan Çalışmayan Kim Varsa Yaşadı Herkese Devletten 567 TL Ödeme
  • Finans 365
  • Finans
  • Çalışan Çalışmayan Kim Varsa Yaşadı Herkese Devletten 567 TL Ödeme

Çalışan Çalışmayan Kim Varsa Yaşadı Herkese Devletten 567 TL Ödeme

Geçtiğimiz günler içinde ekonomiye ilişkin veriler gündeme bomba gibi düştü. Bu durum en çok vatandaşa yaradı. Birçok ödemeye zam yapıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:06
Çalışan Çalışmayan Kim Varsa Yaşadı Herkese Devletten 567 TL Ödeme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomi verilerinin yayınlanması ile vatandaşlar şaşkınlığa uğradı. Kimisi alınan maaşların az olmasına üzülürken kimisi destek ödemelerinin ne kadar yerinde olduğundan bahsetti. Devlet yeni bir revizyona giderek her bir kalem ödemeye zam yapmaya karar verdi. Yapılması planlanan zammı memur maaşları etkileyecek. Memurlara verilen zam oranı nispetinde devlet ödemelerine de zam yapılmış olacak. Ayrıca ilerleyen aylarda açıklanması planlanan başta enflasyon olmak üzere diğer veriler de oransal fark oluşursa bu farkın destek ödemelerine ilerleyen günlerde yansıtılacağın da konuşuluyor. Bu zamlardan yaralanacak olan ise yaşlılar oldu. Yaşlılık maaşının 567 TL çıkacak haberi herkesi sevindirdi.

Her Ödeme Bir Şarta Bağlandı

Yaşlılık maaşına ek olarak evde bakım hizmetleri ve engelli maaşları için de aynı şey geçerli olacak. Evde bakım ücretleri 1542 TL’ye yükseltilirken engelli maaşları ise 637 TL’ye çıkartıldı. Vatandaşlar ise bu oranlardan hayli memnun kaldı. Artan ekonomik verilerin bu şekilde dengelenmesi iş bulma konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşların yüzünü bir nebze de olsa güldürdü. Yaşlılık aylığından yararlanmak için emekli olunmaması gerekiyor. Emekli olan vatandaşların maaş hakları olduğundan yaşlılık aylığına hak kazanamayacaklardır. Ayrıca hiçbir sosyal güvenlik kurumuna da bağlı olunmamsı gerekiyor. Evde bakım ödemeleri ise sadece 1 ve 2. Derece yakınlar için ödenecek. Bundan dolayı başvuru esnasında kişiyle kim ilgileniyorsa onunda bilgileri dosyaya eklenecek. Engelli aylığı alınması için de muhakkak sağlık raporu alınması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP