DOLAR

32,3904

0.21%
EURO

35,0719

-0.02%
ALTIN(gr)

2.324,80

0,24%
BİST 100

%
Çalışan Çalışmayan Tüm Anneler Faydalanabilecek Başvurular Kilitlendi
  • Finans 365
  • Gündem
  • Çalışan Çalışmayan Tüm Anneler Faydalanabilecek Başvurular Kilitlendi

Çalışan Çalışmayan Tüm Anneler Faydalanabilecek Başvurular Kilitlendi

Devlet, destek ödemelerine yeni bir sistem oluşturmak için kolları sıvadı. Daha önce sigortalı anneler için daha yoğun ödeme planları oluşturulurken çalışmayan annelere öncelik verilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:55
Çalışan Çalışmayan Tüm Anneler Faydalanabilecek Başvurular Kilitlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre AB ile ortaklaşa yürütülecek proje kapsamında çalışmayan annelere de ödeme yapılacak. Sigortalı olan anneler bir şekilde maaş, ekstra ödemeler gibi ayrıcalıklardan yararlanırken çalışmayan anneler aynı haklardan yararlanamıyor. Oluşan dengesizliği gidermek için devlet çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Ödemelerden faydalanmak için tek koşul anne olmak. Bunun haricinde çalışsın ya da çalışmasın sigortalı olsun ya da olmasın pozisyonu fark etmeyecek. Bazı ödemeler için büyük şehirler pilot bölge olarak denetlenecek. Başarılı olunduğu taktirde diğer illerde bulunan annelere de ödeme yapılacak. Çocuk bakıcılarına teşvik için verilecek ödemelerden hem anneler hem de bakıcılık yapan kadınlar karlı çıkacak.

Kadınların İş Gücüne Dahil Olmasına Dikkat Edilecek

4A statüsünde bulunan anneler için verilmesiplanlanan bakıcı ödemesi için çocukların yaş aralığı önemli olacak. 0 ila 24 aylık çocuğu bulunan annelerin başvuru yapması bekleniyor. Euro bazlı olacak ödemelerde duruma göre 50 Euro’dan 350 Euro’ya kadar ödeme yapılacak. Enflasyon verilerinin de kullanılacağı belirlendi. Tahmin edilen verilerin üstünde seyreden durumlarda 350 Euro zam uygulanması konuşuluyor. Bakıcı ödemelerine ek olarak eşi vefat eden kadınlara periyodik ödemeler de yapılacak. Prim ödemeleri bu ödemeler için dikkat edilecek husus olacak. Dul ve yetim aylıklarının ödemeleri kadınların sigortalı işe başlamasına kadar devam edecek. Doğum iznine ayrılan anneler içinse 7325 TL ödeme gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar devam edecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP