DOLAR

32,3382

0.17%
EURO

35,1860

-0.05%
ALTIN(gr)

2.244,09

0,04%
BİST 100

%
Çalışan Herkesin Dikkatine!! Şartlara Uyan Herkese Çift Maaş Verilecek!!
  • Finans 365
  • Finans
  • Çalışan Herkesin Dikkatine!! Şartlara Uyan Herkese Çift Maaş Verilecek!!

Çalışan Herkesin Dikkatine!! Şartlara Uyan Herkese Çift Maaş Verilecek!!

Sosyal Güvenlik Kurumunun yer verdiği son açıklamalara göre, şartlara uyum gösteren bütün vatandaşlar çift maaş alma hakkını elde edecekler. Vatandaş çalışır durumda olsa bile kendi maaşının yanı sıra ikinci maaşını da alabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:55
Çalışan Herkesin Dikkatine!! Şartlara Uyan Herkese Çift Maaş Verilecek!!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK, çalışma zamanını ve yıl şartlarını yerine getiren bütün vatandaşa emekli maaşı tahsis ediyor. Bunun yanısıra eşi vefat etmiş vatandaşlar hakkında ölüm aylığı ve dul aylığı, anne yada babasından birisi vefat etmiş olan vatandaş için ise yetim aylığı adı altında maaş veriyor.

SGK’dan Kimler Çift Maaş Alabilecek?

Erkeklerin yanısıra kadınların daha çok yaralandığı bu durumda şartları yerine getiren vatandaş iki maaşı birden alma hakkına sahip oluyor. Her ne kadar toplumsal anlayışımız da dul kelimesi kadınlar için kullanılsa da bu kavram adı altında erkeklerde bu fırsattan yararlanabiliyor.

SGK’dan İki Maaş Almanın Şartları Nelerdir?

SGK sisteminde yer almayan ve aylık maaş bağlanmayan çocuklar okumuyorsa 18 yaşına kadar, lise eğitimi alıyorsa 20, yükseköğrenim seviyesindelerse 25 yaşlarını tamamlayana kadar bu maaştan faydalanma imkânı sağlanıyor. Ek maaş alabilmek için, vatandaşların asgari ücret tutarının altında bir geliri olması geriyor. Anne veya babanın65 yaş üstü durumlarında ise artan hisse şartı durumuna gerek kalmıyor.

Dul kalan eşlerin aylık maaştan yararlanma şartı ise yalnızca resmi nikâh şartının olması isteniyor. Kişinin sigortası varsa ve hala çalışıyorsa işyerinden maaş alma hakkı da bulunmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP