DOLAR

32,5697

0.08%
EURO

35,0388

0.4%
ALTIN(gr)

2.426,46

0,15%
BİST 100

%
Cenazesi Olana Devletten Kolaylık Geliyor Açıklamalar Herkesi Şaşırttı
  • Finans 365
  • Finans
  • Cenazesi Olana Devletten Kolaylık Geliyor Açıklamalar Herkesi Şaşırttı

Cenazesi Olana Devletten Kolaylık Geliyor Açıklamalar Herkesi Şaşırttı

Cenaze masrafları son dönemde en çok konuşulan konular arasında. Pandemi kapsamında herkesin aşina olduğu konu devletin de kapsamında. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:24
Cenazesi Olana Devletten Kolaylık Geliyor Açıklamalar Herkesi Şaşırttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep oldu. Durum böyle olunca vatandaşlar ne yapacağını bilemiyor. Pandemikoşulları bir yanda cenaze masrafları bir yanda herkes planlar yapmaya başladı Özellikle cenaze masraflarının pahalı bir hal alması vatandaşların canını sıkıyor. Yapılan açıklamayagöre devlet SGK’lı olarak ölen vatandaşlarınyakınlarına cenaze ödemesi vermeyi planlıyor. Tek seferlik olacak olan ödem 800 TL olacak. Sadece 1. Veya 2. Dereceden yakın akrabaya verilecek. Sıralama ilk olarak eşlerden başlayacak. Eğer eş ölmüş veya boşanmış ise sıra çocuklara geçecek çocuklar ölmüş ya da soy bağı kesilmişse o zaman anneye ya da babaya da geçecek olan haklaronların da ölmesi halinde diğer akrabalara geçecek. Bu şekilde 2. Dereceden akrabaya kadar devam edecek. Yine muhatap bunmazsa o zaman cenaze ileriyle ilgilenecek kişilere ödeme yapılır.

Başvurular SGK’ya Yapılacak

Başvuruların SGK’ya yapılması bekleniyor. SGK’ya gerekli evrakları teslim eden vatandaşlar PTT’den ya da yoğunluğa göre SGK’nın veznesinden ödeme alabilecek. İsten evraklar ölen kişinin kimlik kartının fotokopisi, SGK’lı olunduğuna dair belge, ödemeyi alacak olan kişinin kimlik kartı bilgileri ve yakınlık derecesi olacak. Bu belgelerin SGK’ya verilmesininardından kişilere ödeme aynı gün içinde verilecek. Nedenidolaysıyla binlerce kilinin işsiz kalması vatandaşların her ödem kalemini düşünmesine sebep oluyor. Cenaze masrafları ise bunlardan bir tanesi olunca devlet ödem vermeye karar verdiğini açıkladı. Açıklamanın hemen ardında ise vatandaşbaşvuruoluşturmayabaşladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP