DOLAR

32,5163

-0.09%
EURO

34,9445

0.29%
ALTIN(gr)

2.434,81

0,50%
BİST 100

%
Çeşitli Kadrolarda 63 Bin Vatandaş İş Sahibi Olacak İlanlar Açıldı Mı?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Çeşitli Kadrolarda 63 Bin Vatandaş İş Sahibi Olacak İlanlar Açıldı Mı?

Çeşitli Kadrolarda 63 Bin Vatandaş İş Sahibi Olacak İlanlar Açıldı Mı?

İŞKUR ülke genelinde büyük bir personel alım gerçekleştirecek. İl ve ilçeler dahil olmak üzere çeşitli kadrolara 63 bin 470 vatandaşı yerleştirmeyi amaçlıyor. Açılan iş kolları işçi ve memur olarak ikiye ayrılmış durumda. 43 kurum için açılacak kadrolara alım şartları da duyuruldu. Genel şartların yanında özel şartlar da eklendi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:17
Çeşitli Kadrolarda 63 Bin Vatandaş İş Sahibi Olacak İlanlar Açıldı Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çok Sayıda Vatandaş Bu İlanları Bekliyor

Kurum dışı işçi ve memur istihdamında izlenecek yol haritası da oluşturuldu. İlanların açıklanmasından sonra vatandaşların hızlı şekilde başvuruları doldurması bekleniyor. Başvuru sürelerinde ek süre verilmesi planlanmazken oluşan talebe göre durumların değişebileceği de belirtildi. Başvuruların kapanmasının ardından gelen başvurular komisyon eşliğinde değerlendirilecek. Değerlendirilmenin ardında vatandaşlara olumlu ya da olumsuz şekilde dönüşler sağlanacak. Telefonla arayarak veya SMS şeklinde yapılması beklenen dönüşlerin ardından işe alınan adaylar belirlenmiş olacak.

63 bin 470 personelin alınacağı ilanların yakın tarihte duyurulması bekleniyor. Yeni yıl gelmeden başvuruların açılması da yine planlamaların arasında. Alınacak personellerin kadro durumuna göre vasıflı ya da vasıfsız olması önemli değil. Kimi kadrolar içinse sadece ilkokul mezunu olmak yeterli. Bundan dolayı alım şartlarından olan özel alım şartlarının dikkatlice okunup incelenmesi gerekmektedir. Alınacak personellerin 5369 kişisi memur olarak istihdam edilecek. 190 kişi ise kamuya işçi olarak atanacak. Başvurular yüz yüze olabileceği gibi E Devlet üzerinden de online şekilde yapılabilecek. Getirilen yeniliklerden birisi de ALO 170 hattını arayarak başvuru yapılma imkanı olarak açıklandı. Online işlem yapamayan kuruma da gidemeyen vatandaşlar için bu durum fırsat olarak görülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP