Çiftçilere Müjde! Devletten Bedava Traktör Desteği

Çiftçilere Müjde! Devletten Bedava Traktör Desteği

Devlet, Tarım ve hayvancılık faaliyetlerini güçlendiriyor! Çiftçilere müjdeli haber geldi: devlet bedava traktör desteği yapıyor, kimler bu destekten faydalanabilir? Başvurular nasıl yapılacak? Tüm detaylarıyla haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:32
Çiftçilere Müjde! Devletten Bedava Traktör Desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi yönünde desteklerde bulunan devlet bedava traktör desteği yapmakta, çiftçiler için sermaye olan traktör çiftçinin göz bebeği. Devlet tarafından sağlanan düşük düşük faizli krediler veya hibe desteği ile çiftçilere rahatça traktör alabilme imkanı sağlanmaktadır, yani tamamen ücretsiz bir traktör desteği yapılması söz konusu değildir.

Bedava Traktör Desteği Başvurusu Nedir?

Ziraat Bankası devlet destekli bedava traktör kampanyası için çiftçilere kredi hizmeti sunmakta, ikinci el traktörlerde; 3,6 ve 12 ay vadeler ile ödeme imkanı sağlanarak çiftçiye ekonomik olarak destek olunmaktadır. Çiftçiye destek kredisi verirken proforma fatura veya satış tekliflerinin yüzde yetmiş beşi kadar kredi verilmektedir. Yetmiş beş bin liraya kadar alınan kredilerde yüzde yirmi beş faiz indirimi yapılmakta, iki yüz elli bin liraya kadar alınan kredilerde yüzde elli faiz indirimi uygulanmaktadır. Bedava traktör desteğinden yararlanmak için TKDK İl Koordinatörlüğü’ne başvuru yapılması gerekir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

  • Başvuru yapacak vatandaşın nüfus cüzdanı ve nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Traktörün kullanılacak tarım alanının tapu belgesi örneği
  • İkametgah belgesi
  • Proformalar (faturalandırma belgeleri)

Bedava traktör desteğinden yararlanabilmek için yukarıda belirtilmiş olan belgelerin kesinlikle eksiksiz olması gerekmektedir aksi taktirde başvuru yapamazlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP