DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Çin ABD Ürünlerine Ek Vergiyi Aktif Etti

Çin ABD Ürünlerine Ek Vergiyi Aktif Etti

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Çin'e karşı 34 milyar dolarlık vergileri aktif etmesinin ardından harekete geçti ve ABD ürünlerine vergi uygulamaya başladıklarını resmen ilan etti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:12
Çin ABD Ürünlerine Ek Vergiyi Aktif Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD yönetimi tüm dünyada ticaret savaşlarının başlaması konusunda adım atmış ve bu adımı ile birlikte tüm dünyada dolar dışında para birimleri değer kaybetmişti.

ABD’nin bu kararının ardından Avrupa Birliği ve birçok ülke ABD Başkanı Donald Trump’a geri adım atması önerisinde ve ricasında bulunmasına rağmen Başkan Donald Trump bir an olsun geri adım atmayacak olduğunun net mesajını vermişti.

Washington yönetiminin aldığı ve uygulamaya koyduğu bu kararın hemen ardından Kanada, Meksika, AB, Türkiye ve tüm ülkeler ABD’ye karşı harekete geçmişti.

Çin Misilleme Yaptı

Çin Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada ABD ürünlerine yeni vergi uygulamasında bulunulmaya başlanacak olduğu açıklandı.

ABD Ticaret Bakanlığının bu karara karşı Çin’e karşı yeni vergileri devreye sokabilecek olduğu iddia edilirken, tam anlamı ile Başkan Donald Trump yönetiminin nasıl karşılık verecek olduklarına dair basına açıklanmış bir yol haritası maalesef ki bulunmamakta.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP