DOLAR

32,5902

0.34%
EURO

34,8339

0.26%
ALTIN(gr)

2.505,87

0,88%
BİST 100

%
Çin Hükümetinin Bitcoin Madenciliği Faaliyet Denetlemeleri
  • Finans 365
  • Finans
  • Çin Hükümetinin Bitcoin Madenciliği Faaliyet Denetlemeleri

Çin Hükümetinin Bitcoin Madenciliği Faaliyet Denetlemeleri

Çin hükümetinin kripto para borsası hakkında olan görüşleri belirsiz kalmış olsa da, pekin hükümetinin veri merkezi olan Bitcoin kripto para madenciliği faaliyetleriyle ilgileniyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:30
Çin Hükümetinin Bitcoin Madenciliği Faaliyet Denetlemeleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kısa süre öncesinde Çin devleti hükümetinin medyası Pekin de bulunan veri toplama merkezinin Bitcoin madenciliği amacıyla kullanıldığını açıklamıştı. Çin devletine göre, bu veri merkezlerinden madencilik işleri için güç tüketimi hakkında geri bildirim yapmaları istendi. Bu hafta başında, Pekin İşletme ve Bilgi Teknolojileri Bürosu, kripto para borsa madenciliği şirketlerine de dahil olup olmadığını bildirmek amacıyla veri merkezine ‘acil durum’ bildirimleri gönderdi. Çin hükümetinin medyası olan PengPai’ye göre, burada bulunan veri toplama yapan operatörlerden kripto para birimleri madenciliğinden enerji tüketimi hakkında etkisini kavramak için bilgi sağlanmaları gerektiği söylendi. Bu merkezlerin geçen sene elektrik tüketim fiyatlarının da verilmesi istendi.

Kripto Para Madenciliği Düzenlenecek

Kripto para borsa madenciliği sürecinde büyük olan miktarda hesaplama güçlerini gerektridiği için, büyük miktarlarda elektrik gerekliliği söz konusudur. Moğolidtsn, Sichuan, Yunnan ve Xinjiang başta olmak üzere Çin bölgeleri, düşük elektrik fiyatlarıyla cazip olan madencilik alanları haline gelmiştir. Mart ayı içerisinde Moğolistan, enerji verimliliğini artırmak amacıyla kripto paralar ile ilgili tüm madencilik projelerini bu ayın sonuna kadar olan süreçte askıya almaya karar verdiğini duyurdu. Natüre Communications da Nisan ayının başları içeirisnde yapılan araştırmalarda, Bitcoin madenciliğinden kaynaklanmış enerji kullanımları ve korbon element emülsiyonları Çin hükümetinin iklim çabalarını riske atabilmektedir. Geçen sene Nisan aylarında Bitcoin kripto madenciliğinin %75 oranının fazlasını yapmıştı. Bu hızla giderse eğer, BTC şebekesinden kaynaklanan enerji tüketimlerinin 2024 senesinde yaklaşık olarak 297 terawat saate kadar ulaşılması beklenmekte.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP