DOLAR

32,5725

0.16%
EURO

34,9434

0.75%
ALTIN(gr)

2.440,04

0,31%
BİST 100

%
Çocuğu Olan Her Anne Yararlanacak Herkes Başvuru Formu Dolduruyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Çocuğu Olan Her Anne Yararlanacak Herkes Başvuru Formu Dolduruyor

Çocuğu Olan Her Anne Yararlanacak Herkes Başvuru Formu Dolduruyor

Anneler için müjdeli haber bu defa devletten geldi. Yapılan açıklamaya göre annelere 450 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
Çocuğu Olan Her Anne Yararlanacak Herkes Başvuru Formu Dolduruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamağa göre annedeler kreş veya bakıcı bulma konusunda oldukça zor zamanlardan geçiyor. İş hayatına geri dönmek isteyen annelerin ayısında oldukça artış varken bazı anneler çocuklarını nereye bırakacağını bilmediğinden iş sahasına da geri dönemiyor. Bu bağlamda devletin durma el atması gerekiyordu ki nitekim attı. Yapılan açıklamaya göre iş sahibi olan, girişimci olan veya girişimcilik için devletten destek bekleyen tüm annelerin çocuklarına artık devlete emanet edilecek. Bu annelerin çocukları için devlet bakıcı ve kreş desteği sunmuş olacak. İş sahibi olan veya halihazırda iş yeri sahibi olan anneler ilgili mercilere projelerini gönderdikten sonra ödemelerini alabilecek. Ancak iş yeri olmayan ve sadede işleri projede kalmış olan kadınların projelerinin onaylanması gerekiyor. Bu kadınlar için ayrıca devlet hibe desteği de vermeyi planlıyor. Bu sayede işlerini kolay şekilde kurmuş olacak olan kadınlar hem devlet ekonomisine yön verecek hem de çocukları için gözleri arkada kalmayacak.

Ödemeler Değişebilecek

Ödemeler periyodik olarak yapılacak ve her sene sonu ödemeleri için tekrardan onay alınması gerekecek. Devamlı bir ödem söz konusu değil. Çocuklar 2 yaşına kadar gelemdiyse bakıcı veya kreş seçeneklerinden biri seçilebilecek. Eğer 2 yaşını geçen bir çocuksa mevzu bahis o zaman sadece kreş seçeneği konuşulacak. Ödemeler 450 TL’den başlayacak ve yaşanan şehrin ekonomik değeri kadar ödemeler artıracak. Devlet bu bağlamda sağlam bir piyasa araştırması yapmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP