DOLAR

32,3773

0.17%
EURO

35,0775

-0.02%
ALTIN(gr)

2.325,46

0,27%
BİST 100

%
Çocuğu Olanlara Müjde, Tam 202 TL Destek Geliyor

Çocuğu Olanlara Müjde, Tam 202 TL Destek Geliyor

Bu devirde çocuk büyütmek oldukça zor bir iştir, ihtiyaçlar biriktikçe maddi anlamda sıkıntılarda başlar. İşte tüm bunlara az da olsa derman olabilmek adına devlet çocuğu olan annelere destek ödeme yapacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:24
Çocuğu Olanlara Müjde, Tam 202 TL Destek Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genç nüfus artışlarının daha çok desteklenmesinin yanı sıra anne ve bebeklerin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri açısından devlet tarafından yardımlar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda başka aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı büyük kampanyalar düzenliyor. Anne ve yeni doğan bebekler için çeşitli destekler sunuyorlar. Bu yardımlardan bir tanesi de emzirme ödeneği olarak göze çarpıyor.

Emzirme ödenekleri temek kapsamda yeni doğan bebeklerin en temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına veriliyor. SGK kapsamında sigortalı olarak çalışan anne ve sigortalı çalışmayan eşlerine veriliyor. Yani anne sigortalı çalışmalı fakat baba sigorta kapsamı dışında olmalıdır.

Emzirme Ödeneği Kimlere Nasıl Veriliyor?

SGK kapsamında sigortalı olan anne ve babalara verilen emzirme ödenekleri başvurusu hem anne hem de baba adına yapılmalıdır. Anne ya da baba hangisi bildirim yapıyorsa bağlı bulundukları kurum kapsamında yardımdan yararlanabilirler. Ancak bu haktan yararlanabilmeleri için vatandaşların bazı şartları yerine getiriyor olması gerekir. Bunlar;

Bebeğin canlı doğması

En az 120 gün boyunca doğumdan önce sigorta primlerinin ödenmiş olması

Herhangi bir prim borcunun olmaması

şeklinde sıralanabilir. Eskiden vatandaşlar emzirme ödeneğinden yararlanabilmek için başvuruda bulunmak zorundaydı, şimdi ise belge verme zorunluluğu ortadan tamamen kalktı. Raporların sistemde mevcut olması nedeniyle otomatik olarak ödemeler yapılabiliyor. 2019 yılında 180 Tl olan ödemeler bu sene 202 Tl’ye yükseltildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP