DOLAR

32,3769

0.17%
EURO

35,0379

-0.17%
ALTIN(gr)

2.324,53

0,23%
BİST 100

%
Çocuk Sahibi Olanlara Dev Fırsat 1 Yıl Boyunca Aralıksız Ödeme Yapılacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Çocuk Sahibi Olanlara Dev Fırsat 1 Yıl Boyunca Aralıksız Ödeme Yapılacak

Çocuk Sahibi Olanlara Dev Fırsat 1 Yıl Boyunca Aralıksız Ödeme Yapılacak

Maddi sıkıntısı olan aileler çocuk sahibi olduktan sonra daha da telaşlanıyor. Yaşanan bu telaşı minimuma indirmek yine devlete düştü. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:26
Çocuk Sahibi Olanlara Dev Fırsat 1 Yıl Boyunca Aralıksız Ödeme Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni doğum yapan anneleri kapsayan bu ödeme için tüm çalışmalar tamamlandı. İhtiyaç sahibi olan aileleri kapsayan ödeme sayesinde binlerce anne rahat bir nefes alacak. Bebeğin 1 yıllık masraflarının karşılanması hedeflenirken ödemeler çocuk sayısına göre yapılacak. Bundan dolayı başvuru esnasında çocuğun kaçıncı çocuk olduğu belirtilmelidir. Gerekli şartları sağlayan tüm ailelerin ödemeden yararlanması bekleniyor. Devlet ilk çocuk için 300 TL ödeme planlarken 2. Çocuk için bu tutar 400 TL olarak belirlendi. 3. Çocuk ve sonrası için sabit 600 TL olacak ödemeler 1 yıl boyunca devam edecek. 1 yılın sonunda kendiliğinde kesilecek olan ödemeler eğer kendiliğinden kesilmezse ailenin bunu bildirmesi gerekiyor.

Mavi Kartlılar İçin Karar Verildi

Başvuru şartları ise belirlendi. Buna göre Türkiye Cumhuriyeti anne ve babanın çocukları bu ödemeden yararlanabilecek. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından özel izinle çıkan ve mavi kart sahibi olan aileler de bu ödemelerden yararlanabilecek. Eğer anne başvuru yapacaksa annenin en az 3 ay sigortalı şekilde çalışması gerekiyor. Baba başvuruda bulunacaksa annenin çalışmaması isteniyor buna ek olarak babanın işi muhakkak sigorta kapsamında olmalıdır. Başvuru şartları içinde en önemli şart ise doğan bebeğin canlı olması olarak açıklandı. Ölü doğumlar için devlet ödeme oluşturmayacağını belirtti. 2015 yılından sonra yapılan her doğum için ödeme alınması için özel izin de oluşturuldu. Bu şekilde çocuklar maddi imkansız sonucu sıkıntı yaşamamış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP