Çocuklar Ailelerinden Ayrılmayacak Devlet Destek Sağlayacak

Çocuklar Ailelerinden Ayrılmayacak Devlet Destek Sağlayacak

Pandemiyle beraber birçok ihtiyaç yük olmaya başladı. Özellikle eğitim masrafları aileler için çetrefilli bir hal aldı. Edinilen bilgiye göre devlet geniş kapsamlı bir çalışma başlattı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
Çocuklar Ailelerinden Ayrılmayacak Devlet Destek Sağlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma sayesinde aileler birbirine daha sıkı bağlanacak ve eğitim hayatı devam eden çocukların masrafları devlet tarafından üstenilecek. Açıklamanın odağında olan öğrenciler ise bu habere gayet sevindi. Ana okulundan lisan eğitimine kadar her kademeye verilecek devlet destekleri sayesinde aileler çocuklarıyla ayrı düşemeyecek. Ailelerin bölünmez bütünlüğüne çok önem veren atta çok çocuk konusunda teşvik eden devlet bu tezinin hala arkasında. Öğrenciler çocuklar ve yeni doğanlar için yaptığı devlet destekleri ise bunu açıklar nitelikte. Aileler pandemiyle beraber ekonomik çıkmaza grimce çocuklarını Çocuk Esirgeme Kurumuna bırakmaya kadar işi vardırabiliyor. Devlet ise böyle bir şeye katiyen izin vermiyor. Bu durumun altından kalkamayan aileler için bir ödeme yapılacak.

Ödeme Anında Yapılacak

Ana okulu için 500 TL ödeme planlayan devlet sırasıyla ilkokul öğrencileri için 600 ortaöğretim öğrencileri için 750 ve lisans öğrencileri için 821 TL ödem yapacak. Yapılacak bu ödemeler sayesinde çocuklar eğitim hayatını başarıyla devam edebilecek. Destek ödemeleri çocukların başarı ya da başarısızlık durumuna bakmayacak. Sadece maddi durumun yetersiz olması ve bunu belgelemesi devlet için yeterli olacak. 18 yaşında küçük olan öğrenciler başvuruyu velileri ile yapacakken 18 yaşında büyük her öğrenci başvuruyu tek başına yapabilir. Yaz tatillerde ya da dönem arası tatillerinde ödeme yapamayacak olan devlet verilen bu ödemelerde e öğrencilerden tekrar istemeyecek. Başvurulardan 1 hafta sonra ödemeler gerçekleştirilmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP