DOLAR

32,3675

0.14%
EURO

34,9761

-0.3%
ALTIN(gr)

2.323,88

0,20%
BİST 100

%
Çocuklar Ailelerinden Kopmayacak 1103 TL Ödeme Geliyor

Çocuklar Ailelerinden Kopmayacak 1103 TL Ödeme Geliyor

SED ödemeleri kapsamında işlem yapacak olan devlet çocukları bu şekilde koruma altına aldığını açıkladı. Tüm çocukların ihtiyaçları görülecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:32
Çocuklar Ailelerinden Kopmayacak 1103 TL Ödeme Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüsün ikinci dalgasıyla beraber aileleri ekonomik buhrana sürüklenmeye başladı. Yapılan araştırmalar aile büyüklerinde ciddi depresyonların olduğunu saptıyor. Ailesine yetemeyen kişilerde görülen depresyonu fark eden devlet özellikle çocuklu aileler için ödeme yapmaya karar verdi. Yapılacak ödeme sayesinde temel ihtiyaçlarını karşılamayan ailelerin çocuklarının ihtiyaçları karşılanmış olacak. Çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayan aileler çocuklarını esirgeme kurumlarına vermeyi düşünürken devlet böyle bir şeye şiddetle karlı çıkıyor. Ailenin bir arada bir bütün olarak durmasını önemseyen devlet her koşulda ailelerin yanında durarak ailelere yönelik çalışmalar hazırlıyor. En son harılanan çalışma ise destek ödemesi oldu. 1103 TL ödenecek ödeme için plan da oluşturuldu. Buna göre 1 sene boyunca periyodik olarak ödeme gerçekleştirilecek.

1103 TL Her Ay Hesapta Olacak

Yapılacak ödeme çocukların tüm ihtiyaçlarını karşılamış olacak. İsteyen aileler çocukların psiko destek almalarını da sağlayabilecek. SED maddi destek vermenin yanında manevi destek veren bir kurum olarak da kendini gösteriyor. Bu bağlamda çocuklarını bakım evlerine ya da esirgeme kurumuna göndermeye kara veren aileler ilk etapta kaymakamlık ya da belediyelere giderek SED ödemeleri için başvuruda bulunmalıdır. İlerleyen günlerde hem destek ödemesi hem psiko destek ile aileler dağılmamış olacak çocuklar bakım evine gitmemiş olacak. Destek ödemesinde yararlanmak için E Devletten ya da ilgili kurumlar giderek form doldurulması gerekli. Formların doldurulmasından sonra en geç 1 ay içinde ödemeler banka hesabına yatmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP