DOLAR

32,6359

0.4%
EURO

34,7816

0.04%
ALTIN(gr)

2.509,74

1,04%
BİST 100

%
Çocuklar Çok Sevinecek Her Haneye 1248 TL Ödemeden Yararlanacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Çocuklar Çok Sevinecek Her Haneye 1248 TL Ödemeden Yararlanacak

Çocuklar Çok Sevinecek Her Haneye 1248 TL Ödemeden Yararlanacak

Çocuklu ailelere devlet, destek ödemesi yapmak için masaya oturdu. Çocukların sıkıntı yaşamaması için 1248 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:38
Çocuklar Çok Sevinecek Her Haneye 1248 TL Ödemeden Yararlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İhtiyaç sahibi olan ailelerin yaşadığı sıkıntılar ortada. Bu sıkıntıların üzerine birde çocukların diğer ihtiyaçları ve eğitim masrafları da eklenince işin içinden çıkılamıyor. Devlet çocuklu ailelere daha toleranslı yaklaşarak art arda destek ödemesi yapmaya çalışıyor. Yeni yapılan açıklamaya göre gereken şartlar sağlandığı taktirde 1248 TL ödeme yapılabilecek. Çocukların özellikle eğitim masraflarının bu ödeme ile karşılanması bekleniyor. Pandemiden dolayı artan işsizliğe eklenen pahalılık binlerce aileyi mağdur ediyor. Oluşan mağduriyet devlet destekleri ile giderilmeye çalışılıyor. Daha önceden temel ihtiyaçlar için çokça yapılan ödemelere daha farklı ödemeler eklenmeye başladı. Kadınlara ve çocuklara yönelik olan bu çalışmalar ilk meyvelerini verdi. Başvuran herkese 1248 TL ödeme yapılacak.

Aileler Çocuklarından Kopmayacak

SED destekleri olarak geçen ödemelerden eğitim hayatı devam eden çocukların aileleri yararlanacak. Okul öncesi eğitimi de dahil eden devlet lisans öğrencilerine de ödeme yapacak. Bu sayede çocuklarını Çocuk Esirgeme Kurumlarına bırakmayı düşünen aileler bu düşüncelerinden vazgeçecek. Aile kurumunun sağlamlaşmasına önem veren devletin bu hamlesi ile aileler parçalanmayacak. Okul öncesi öğrencileri için 456 TL, ilkokul öğrencileri için 684 TL, ortaokul öğrencileri için 730 TL lisans öğrencileri için de 730 TL ödeme yapacağını duyuran devlet Ziraat Bankası aracılığıyla işlem yapacak. Binlerce çocuğun ödeme alması bekleniyor. Başvurular il müdürlükleri veya sosyal hizmet merkezlerinde yapılacak. Kimlik belgesi ve öğrenci belgesi de istenen zaruri belgelerden.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP