DOLAR

32,5432

-0.03%
EURO

34,9036

0.03%
ALTIN(gr)

2.429,91

0,00%
BİST 100

%
Çocuklar İçin Yapılan Ödemede Flaş Gelişme Kimse Bu Haberi Beklemiyordu
  • Finans 365
  • Gündem
  • Çocuklar İçin Yapılan Ödemede Flaş Gelişme Kimse Bu Haberi Beklemiyordu

Çocuklar İçin Yapılan Ödemede Flaş Gelişme Kimse Bu Haberi Beklemiyordu

Uzun süredir devam eden çocuk destek ödemeleri ailelerle beraber çocukları da sevindiriyor. Yaşanan gelişme ile aileler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
Çocuklar İçin Yapılan Ödemede Flaş Gelişme Kimse Bu Haberi Beklemiyordu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre uzun süren toplantıların ardından beklenen zam nihayet açıklandı. Önümüzdeki aylarda SED ödemeleri zamlı şekilde hesaplara yatacak. Çocuklara yönelik yapılan ödeme SED kapsamında olduğundan SED ödemeleri olarak da isimlendirmek hatalı olmaz. Zamla beraber ödenecek miktar açıklandı. Daha önceden 1023 TL olarak ödeme yapılırken yapılan zamla beraber bu tutar 1082 TL oldu. Bu zamana kadar 144 bin çocuğa ödeme yapan devlet yeni dönemle beraber sayının artacağını ifade etti. 144 bin çocuk için toplamda 155 milyon TL ödenek ayrıldığı da belirtildi. Enflasyon verileriyle beraber ÜFE-TÜFE verilerinin incelenmesi sonucu ödenekte artış olması bekleniyor.

SED Ödemeleri Devamlı Kontrol Altında

Bir diğer zam haberi ise SED kapsamına giren koruyucu aileleri kapsıyor. Koruyucu aileler için de devlet, destek ödemesi ödemektedir. Koruyucu aileler seçilirken maddi yeterliliğe dikkat edilse de eve yeni bir bireyin dahil olmasıyla dengeler bozulabiliyor. Devlet, çocuklara çok önem verdiğinden koruyucu aileler için de ödeme gerçekleştirmektedir. Zam yapılmadan önce 1485 TL ödeme alan koruyucu aileler yeni zamla beraber 1687 TL ödeme alacak. Aileler bu şekilde koruyuculuğunu yaptığı çocuklara daha refah bir yaşam sunmuş olacak. Çocukların hiçbir şeyden hiçbir şekilde eksik kalmamasını isteyen devlet her fırsatta SED ödemelerini kontrol ediyor. Gerekli revizeleri yapıldıktan sonra para hesaba yatırılıyor. Salgınla beraber çocuklar için yapılan çalışmaların artması da dikkatlerden kaçmıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP