DOLAR

32,5917

0.36%
EURO

34,8511

0.32%
ALTIN(gr)

2.491,98

0,32%
BİST 100

%
Çocuklu Ailelere 700 TL Maddi Çocuk Yardımı! Müracaatlar Başladı!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Çocuklu Ailelere 700 TL Maddi Çocuk Yardımı! Müracaatlar Başladı!

Çocuklu Ailelere 700 TL Maddi Çocuk Yardımı! Müracaatlar Başladı!

İhtiyaçlı aileler için devlet çocuk başına maddi yardım veriyor. Bu maddi yardımı almak için yapılması gerekenler ve başvuru ile ilgili detayları ve süreci derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:06
Çocuklu Ailelere 700 TL Maddi Çocuk Yardımı! Müracaatlar Başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2020 Çocuk yardımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 2020 yılı için yeniden düzenlenmiş ve duyurulmuştur. Yapılan düzenlemelerle birlikte çocuk yardımı için verilecek olan paranın miktarı, desteğe başvuru şartları ve destek alabilecek kişi kriterleri yeniden değerlendirilmiştir. Bakanlık tarafından çocuklarına yanında bakan ailelerin, bu bakımı gerçekleştirmesi için yeterli ekonomik duruma sahibi olmaması veya bu ailelerin temel ihtiyaçlarını ve çocuklarının bakımındaki temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olması halinde verilmekte olan yardıma çocuk yardımı adı verilmektedir. Bu yardımın verilmesindeki temel neden korunmaya muhtaç olan genç ve çocukların ailelerinin yanında olmaları halinde ekonomik anlamda korunmasını ve ihtiyaçlarının giderilmesini sağlamaktır.

Çocuk Yardımı Nedir?

Çocuk yardımı parası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından doğum yapmış annelere verilen yardım parasıdır. Çocuğun kimlik kaydının oluşturulmasının ardından yapılacak olan başvuru ile alınabilecek olan bu yardım parası her çocuk için bir kez alınabilmektedir. Kimlik kaydının ardından başvurunun yapılmamış olması halinde çocuk 5 yaşını doldurmadan başvuru yapılabilmektedir. 2020 yılı için 5 yaş sınırının belirlenmiş olmasının sebebi çıkarılan ve onaylanan yasanın 2015 yılında çıkarılması ve o yıldan itibaren canlı doğumu gerçekleşmiş çocukları kapsıyor olmasıdır. Bu bağlamda 2020 yılı itibari ile 5 yaşından büyük olan çocuklar için yardım parası alınamamaktadır.

Çocuk Yardımı Nasıl Alınır?

Çocuk yardımı almak için öncelikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bu konuyla ilgili dilekçe yazılması gerekmektedir. Ancak adına başvuru yapılacak olan çocuğun kimlik kaydının kesinlikle bulunması gerekmektedir. Aksi takdirde yapılacak olan başvuru geçersiz sayılacaktır. Başvuru sırasında çocuğun kimlik belgesi fotokopisi ve doğum yapmış olan annenin kimlik belgesinin fotokopisi belgeye iliştirilerek gönderilir. Doldurulacak olan dilekçe anne tarafından imzalanmış olmalıdır. Belgenin gönderimi için kullanılacak olan yöntem posta veya kargo yoludur. Başvurunun olumlu sonuçlanması halinde anne adına PTT şubesi üzerinde açılacak banka hesabına çocuk yardımı parası yatırılır. Başvurunun yapılığı ve onaylandığı ayı takip eden ayda yatırılacak olan para anne tarafından PTT şubesine gidilerek alınabilir. Paraya yatırıldıktan sonra iki ay içerisinde alınmalıdır. İki ay sonunda alınmayan para bakanlığa geri gönderilir.

Çocuk Yardımı Ne Kadar?

Çocuk yardımı miktarı 2020 yılı itibari ile Bakanlık tarafından yeniden değerlendirilmiş ve duyurulmuştur. Yapılacak olan çocuk yardımının miktarı, canlı doğumu gerçekleşen çocuğun, ailenin kaçıncı çocuğu olduğuna göre belirlenir. 2015 yılından önce doğmuş çocuklar için yardım parası alınamasa da ailenin 2015 yılından sonra sahip olacağı çocuklar için belirlenecek yardım parası miktarında bu tarihten daha önce doğmuş çocuklar da sıralamaya dahil edilir. Bu bağlamda yapılacak olan yardımın miktarları şu şekildedir:

  • Birinci çocuk için tek sefere mahsus olmak üzere 300 TL verilir.
  • İkinci çocuk için tek sefere mahsus olmak üzere 400 TL verilmektedir.
  • Üçüncü veya sonraki çocuklar için tek sefere mahsus olmak üzere 600 TL verilmektedir.
  • İkiz doğum gerçekleşmesi halinde bir çocuk için 300 TL, diğer çocuk için 400 TL yani toplamda 700 TL verilmektedir.

Çocuk Yardımı Başvuru ve Şartları

Çocuk yardımı başvurusu için belirlenmiş şartların karşılanması gerekmektedir. Belirlenmiş olan şartlar şu şekildedir:

  • Anne veya babadan en az birinin T.C. vatandaşı olması gerekir.
  • T.C. vatandaşı olmayan bireyler için Mavi Kart şartı aranır.
  • Doğum yapan annenin SGK kaydının bulunması ve en az 120 günlük prim ödemesinin olması gerekir.
  • Yardımlar tek sefere mahsus şekilde yapılacak olup başvuru formunun eksiksiz doldurulması gerekmektedir.

Bu şartları karşılayan bireyler çocuk yardımı parasını PTT şubelerinden alabilmektedir.

Finans365.com / Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP