DOLAR

32,5411

0.23%
EURO

34,7739

0.07%
ALTIN(gr)

2.489,12

1,10%
BİST 100

%
Çocuklu Kadınlara Emeklilik Müjdesi! Kaç Çocuğu Olanların Prim Borcu Düşüyor?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Çocuklu Kadınlara Emeklilik Müjdesi! Kaç Çocuğu Olanların Prim Borcu Düşüyor?

Çocuklu Kadınlara Emeklilik Müjdesi! Kaç Çocuğu Olanların Prim Borcu Düşüyor?

Emeklilk yaşı ile ilgili her geçen gün yeni düzenlemeler ve kampanyalar yapılmakta. Bunlardan en önemli düzenleme yeni yapıldı. Özellikle çocuklu aileler için yepyeni bir karar alındı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:58
Çocuklu Kadınlara Emeklilik Müjdesi! Kaç Çocuğu Olanların Prim Borcu Düşüyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK’nın yeni düzenlemesinde emeklilik yaşı için sigortalılara çalıştıkları süre boyunca ya da dışardan primlerini yatırdıkları müddetçe emekli olabilme kolaylığı getirdi. Bunun hakkında çok fazla sorulan sorular mevcut. Kimin ne kadar emekli olacağı tam olarak bilinmiyorken artık yeni yapılandırmayla büyük avantajlar elde edinilebilecekler.

Çocuk sayısına göre erken emekli olmak isteyen vatandaşlar dışardan prim yatırırken veya çalıştıktan sonra sahip oldukları en fazla 3 çocuk için bazı haklar elde edebilecekler. Çocuk başına 2 yıl olarak hesaplanan primden düşme hakkı sayesinde anneler 6 yıla kadar erken emekli olabilecek.

Askerlik yapanlarında erken emekli olma hakları var. Askerlik süresi ile erken emekli olmak isteyen vatandaşların emeklilikten düşmeleri için sigortalı işe başladıktan hemen sonra askerlik görevlerini yapmış olmaları gerekir. Askerdeyken prim ödemeleri başlamışsa yaklaşık olarak askerlik zamanına göre 1 veya 2 yıl içinde erken emeklilik ayrıcalıklarına sahip olabilecekler.

Yıpranma Payıyla Erken Emekli Olmak

Yıpranma payı da son zamanlarda gündemde. 5 yıla kadar erken emekli olmak zor ve yıpratıcı meslekler için de artık geçerli. Ağır ve zor işlerde çalışan vatandaşlar için bazı prim hakları veriliyor ve 20 sene boyunca çalışmış bir kişi 25 sene boyunca çalışmış sayılıyor. Yıpranma payları ile borçlanma yolu da söz konusu artık olabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP