DOLAR

32,5913

0.31%
EURO

35,0075

0.09%
ALTIN(gr)

2.457,29

0,88%
BİST 100

%
Çoğu Kişi Bilmiyor! SGK Başvuran Herkese Ayda 914 TL Veriyor!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Çoğu Kişi Bilmiyor! SGK Başvuran Herkese Ayda 914 TL Veriyor!

Çoğu Kişi Bilmiyor! SGK Başvuran Herkese Ayda 914 TL Veriyor!

Maddi durumu bozulmuş vatandaşlar için devlet muhtaç aylığı bağlıyor. 914,49 TL tutarında muhtaç aylığı almak isteyenler için şartlar ve başvuru ile ilgili tüm detaylar haberimizde mevcut. Devletin vermiş olduğu maddi yardımlardan biri de muhtaç aylığıdır. İşte muhtaç aylığı ile ilgili merak edilen soruların cevapları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
Çoğu Kişi Bilmiyor! SGK Başvuran Herkese Ayda 914 TL Veriyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maddi yardım almak için bu koşulların bulunması gerekiyor.

Vakıflardan maddi yardım almak için, kişi vakfın belirlediği şartları sağlamak zorundadır. Vakıflar maddi yardımı kitlelere, halka, ülkeye hizmet ve fayda sağlamak için karşılık beklemeden yapmaktadır. Maddi durumu yerinde olan kişiler vakıflara bağışta bulunarak destek olurlar. Bu maddi yardımlardan faydalanmak isteyen kişi aylık maaşlardan ve yardımlardan kendine uygun bulduğunu seçmek için gerekli hükümleri kabul edip, belirlenen şartları da yerine getirmelidir.

Muhtaç Aylığı Nedir?

Muhtaç Aylığı, % 40’ın üzerinde engeli bulunan bireylerin yararlanması için hazırlanmış bir yardımdır. Bu kişiler gelir elde etmekte zorluk çekmelerinden dolayı, muhtaç kabul edilirler ve desteğe ihtiyaç duyarlar. Bu sebeple de kişilere muhtaç aylığı verilir. Bu destekten faydalanmak isteyen % 40’ın üzerinde engeli bulunan ya da annesini veya babasını kaybeden çocuğun sağlaması gereken şartlar şu şekildedir:

  • Hiçbir sosyal güvencesi bulunmamalıdır.
  • Herhangi bir gelir kaynağı ya da aylığının bulunmaması gerekir.
  • Mahkeme kararı ya da kanun sonucuyla bakım altında olmaması gerekir.
  • Gelir elde edebileceği taşınabilir ya da taşınamaz malının mevcut olmaması gerekir.
  • Gelir elde edebileceği taşınabilir ya da taşınamaz malı varsa, buradan gelecek gelirin muhtaç aylığını geçmemesi gerekir.

Muhtaç Aylığına Nasıl Başvurulur?

Muhtaç aylığına başvurmak isteyen kişi gerekli belgeleri T.C. Vakıflar Bölge Müdürlüğüne götürerek başvuruda bulunması gerekir. Bunun için gereken belgelerden bir tanesi muhtaç aylığı başvuru formu ve engelliler için özrünü belli eden sağlık kurulu raporudur. Gereken belgeleri toplayan kişi muhtaç aylığı talebinde bulunabilmektedir. Başvuru formu doldurulduktan ve imzasının atılmasından sonra ikamet adresine en yakın T.C. Vakıflar Bölge Müdürlüğüne tüm belgelerin götürülmesi gerekir. Muhtaç aylığı başvurusu yapmak isteyen kişinin T.C Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gitme imkânı yoksa e-posta yolu ile de başvuru belgelerini iletme seçeneği vardır.

2020 yılında Vakıflar maddi yardımından biri olan muhtaç aylığı alım şartlarını sağlayan kişilerin alacağı aylık yardım tutarı 914,49 TL’dir. Muhtaç aylığı, her kişinin ölümüne kadar verilmeye devam etmez. Aylık alan kişinin vefat etmesi, muhtaçlık durumunun ortadan kalkması ya da kişiye bakacak birinin olması, yetim erkek çocuk ise 18, yükseköğretim halinde ise 25 yaşını tamamlaması halinde aldığı muhtaç aylığı kesilir. Ayrıca kişi 3 ay art arda muhtaç aylığını almaz ise bir sonraki aydan itibaren muhtaç aylığı kesilir ve devam etmez.

Ortaöğrenim Öğrencisi Bursu

Ortaöğrenim öğrenci bursu, maddi geliri yetersiz olan aileler için verdiği finans desteğidir. Ortaöğrenim bursu almak isteyen öğrencinin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan ilkokul, ortaokul ya da lisede öğrenim görmesi gerekmektedir. Ortaöğretim Öğrenci bursu her yıl okulların açılması ile başvuru almaya başlamaktadır. Bu süreç bir ay boyunca devam eder ve başvurular alınır. Bu burstan yararlanmak için öğrencinin bakanlığın adresindeki formu doldurması gerekmektedir. Herhangi bir özel okulda, açık öğretim ortaokulunda ya da lisesinde, mesleki açık öğretim lisesinde eğitim gören öğrenciler bu burstan faydalanamamaktadır. Ayrıca Vakıflar Müdürlüğünden Muhtaç Aylığı alan öğrencilerin de bu burstan faydalanması mümkün değildir. Bursun şartlarını sağlayarak hak kazanan öğrenciler eğitim dönemleri boyunca aylık olarak 75 TL burs alırlar.

Yükseköğrenim Öğrencisi Bursu

Yükseköğretim öğrencileri, burs için her yıl 15 Eylül ve 30 Ekim tarihleri arasında başvuruda bulunabilmektedir. Başvuru yapmak isteyen öğrenciler yine bakanlığın adresini ziyaret ederek başvurularını tamamlayabilmektedirler. Öğrencilerin yaptığı başvurular gerekli doğruluk kontrollerinin yapılmasından sonra, Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğretim Burs Yönetmeliğinin kriterlerine uyup uymadığı kontrol edilir. Bazı öğrenciler Vakıflar maddi yardımından destek alamazlar. Bu öğrenciler şunlardır:

  • Sürekli bir işte çalışan ve en az asgari maaş kadar gelir elde eden öğrenciler,
  • Polis Akademisi ve askeri okul öğrencileri,
  • Okudukları eğitim kurumunda ek öğrenim gören öğrenciler,
  • Yüksek lisans ya da doktora yapan öğrenciler,
  • Kamu kurumunda karşılıksız eğitim yardımı yapan öğrenciler.

Finans365.com / Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP