Evini onaracaklara, eşya alacaklara devletten 100.000 TL yardım müjdesi!

Evini onaracaklara, eşya alacaklara devletten 100.000 TL yardım müjdesi!

ABONE OL
29 Ocak 2023 09:12
Evini onaracaklara, eşya alacaklara devletten 100.000 TL yardım müjdesi!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Barınma destek ödemelerinde yeniden güncelleme yapıldı. Buna göre ev onarımı ve yeni ev inşası için yüksek meblağlar belirlendi. İşte detaylar.. Barınma destek ödemelerinde yeniden güncelleme yapıldı. Buna göre ev onarımı ve yeni ev inşası için yüksek meblağlar belirlendi. İşte detaylar.. Evi tamirat gerektiren ya da çok eski evlerde oturan vatandaşlar içinse evde kalmak işkence halini almaya başladı. Maddi sıkıntıları olan vatandaşların başvuru yapması halinde barınma destek ücretleri ödenmeye başlayacak. Daha önceden de ödenen destek ödemeleri birçok açıdan tekrardan güncellendi. Buna göre ihtiyaç sahibi aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek başvuru oluşturabilecek. Ayrıca belediyeler de başvuru alma serbestisine sahip. Başvuru yapıldıktan sonra ekipler gelerek inceleme başlatacak. Başlatılan inceleme sonucunda aile uygun bulunursa aşama aşama destek sağlanacak. İlk etapta evde bakım onarım gerekiyorsa ve çok karmaşık değilse ücretsiz bakım onarım desteği sağlanacak.

Herkes Ev Sahibi Olacak

Evlerini tamir etmek ya da eşya alabilmek isteyen vatandaşlara Aile Bakanlığı koşulları sağlamaları durumunda sosyal yardımda bulunuyor. Bu kapsamda vatandaşlar 100 Bin TL nakit yardım alabiliyorlar. Alınan bu sosyal yardım ile vatandaşlar evlerini onararak hayat koşullarını geliştirebiliyorlar. Eşya gereksinimi olanlar ise bir evde olması gereken ve lükse kaçmayan eşya alımı yapabiliyorlar. Bu harcamalar amacıyla devlet 100 bin TL tutarında nakit destek sağlıyor.

Aile bakanlığı ev onarımı ve ev eşyası alımı yardımı amacıyla başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na yapılmaktadır. Bu alınan başvurular evvelce değerlendirmeye tabi tutuluyor ve verdiği bulguların doğruluğu teyit ediliyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP