DOLAR

32,5690

0.08%
EURO

35,0094

0.47%
ALTIN(gr)

2.431,91

0,37%
BİST 100

%
Depremler Korkutuyor! Fay Yasası Hemen Çıkarılmalı!

Depremler Korkutuyor! Fay Yasası Hemen Çıkarılmalı!

Doğal afetlerin verdiği son zararı, geçtiğimiz günlerde ağır bedeller ödeyen Giresun’da bir daha izlemek zorunda kaldık. Yanlış şehirleşme ve dere yatağına kurulan yaşam birçok cana ve mala mâl oldu.. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:57
Depremler Korkutuyor! Fay Yasası Hemen Çıkarılmalı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaş biz bilemedik derken yetkililer de Allah’tan diyerek üzerine sorumluluk almadı. Afet lirin depremlerin ve felaketlerin peş peşe geldiği şu zamanlarda gerekli yasaların çıkarılması ve vatandaşın korunması gerekmektedir.

Fay yasası da deprem doğal afetine karşı çıkarılan bir yasa olmakla beraber doğru korumanın sağlanmasını amaçlamaktadır. Bunun yanı sıra deprem fonunun oluşturulması ve olası felaketlerde vatandaşın yardım toplanarak değil devletin deprem fonundan desteklenmesi gerekmektedir.

Kentsel Dönüşüm Fay Yasasına Göre Yapılsın!

Acilen uygulanması gereken birçok şeyin yanı sıra acil fay yasasını da çıkartılması gerekli olduğunu savunan Hüseyin Arslan, kentsel dönüşümlerin fay yasasına riayet edilerek yapılması gerektiğini savundu. Türkiye genç bir yerkürenin üzerinde bulunan dinamik fay hatları ve aktif fay hatları bulunan bir coğrafi konuma sahiptir. Depremler daha önce olduğu gibi gelecekte de olacaktır olmaya devam edecektir. Depremden kaçmanın depremi engellemenin bir yolu olmadığı için depreme karşı önlem alınması gerekir. Ege-koop genel başkanı Hüseyin Arslan bu konuda vatandaşları ve yetkilileri duyarlı olmaya bir an önce önlem almaya davet etti.Fay hattı yasası çıkarılmadan ve doğal afetlere hazır bir düzene geçilmeden de ülke olarak daha çok felakete ağlayacak gibi görünüyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP