DOLAR

32,5728

0.16%
EURO

34,9266

0.7%
ALTIN(gr)

2.437,44

0,20%
BİST 100

%
Destek Ödemeleri Tabana Yayıldı Kadınların Ağzı Kulaklarında
  • Finans 365
  • Finans
  • Destek Ödemeleri Tabana Yayıldı Kadınların Ağzı Kulaklarında

Destek Ödemeleri Tabana Yayıldı Kadınların Ağzı Kulaklarında

Edinilen bilgiye göre kadınlar için yapılan çalışmaların kapsamı artırıldı ödemeler ise sıklaştırıldı. Açıklamalar en yetkili isimden geliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
Destek Ödemeleri Tabana Yayıldı Kadınların Ağzı Kulaklarında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet pandeminin başından bu yana daha çok maddi açıdan iyi durumda olmayan, çalışmayan ve çocuk sahibi ailelere, kişilere destek veriyordu. Normalleşme sürecine girdiğimiz bu günlerde kapsam daha da genişletilerek özellikle çalışan annelere yönelik çalışmalar başlatıldı. Buna göre anne SGK’lı ise başvuru yapması halinde ödeme alacağı kanallar oluşturuldu. Kadınlara yönelik yapılan çalışma başta kadınlar olmak üzere herkesi sevindirdi. Her haneye yeni bir maddi destek kapısı daha açılmış oldu. Annelerin ödeme alması için hamlelikten öncede SGK’lı bir şekilde çalışmaları gerekiyor. Hamilelikten önce en az 3 ay SGK’lı çalışan annelere devlet ödeme yapmak için işlemlere başlayacak.

SGK’lı Olmak Önemli Özellik

Doğum parası alacak olan anneler başvuru formuna çocuklarının kaçıncım sıralama olduklarını doğru şekilde belirtmeleri gerekiyor. Çünkü devlet ilk çocuk için 300 TL ödeme yapacakken ikinci çocuk için bu ödemeyi 100 TL artırarak 400 TL olarak açıkladı. 3. Ve diğer sıralamadaki çocuklar için bu ödeme 600 TL olarak sabitlendi. 1 sene boyunca yapılacak ödemede devletin yanlış bilgilendirilememesi gerekiyor. Yanlış bilgilendirme yapıldığı anda devlet bu konu hakkında yasal işlem yapma hakkını saklı tutmaktadır. Annelerin bu destekten yararlanması için çeşitli alternatifler oluşturuldu. Buna göre anne SGK’lı değilse babanın SGK’lı olması yeterli olacak. Ancak annenin burada hiçbir şekilde çalışamaması gerekiyor. Ayrıca hem anne hem baba 18 yaşından büyük olmak ve Türk vatandaşı olmak zorunda.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP