DOLAR

32,5458

-0.01%
EURO

34,9083

0.12%
ALTIN(gr)

2.425,25

0,10%
BİST 100

%
Dev Kampanya için Devlet Bankayla Biraraya Geldi

Dev Kampanya için Devlet Bankayla Biraraya Geldi

Ülke tarihinde görülmemiş ihtiyaç kredi kampanyası için devlet Ziraat Bankasıyla aynı masaya oturdu. Sonuç herkesi şoke etti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:10
Dev Kampanya için Devlet Bankayla Biraraya Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşlar daha önce böyle bir ihtiyaç kredisi ne gördü ne duydu. Yapılan açıklamaya göre 500 bin TL limitli ihtiyaç kredisi için vatandaşın önünde hiçbir engel kalmadı. Ziraat Bankası ile anlaşmaya varan devlet vatandaşları çok büyük bir yükten kurtaracak. Şartları da belirleyen yetkililer vatandaşlardan fazla bir şey beklemiyor. Sadece elinde bulunan taşınmazlar için ipotek şartı getirilecek. Taşınmazını ipotek ettiren vatandaş gerekli başvurular halinde bankadan 500 bin TL ihtiyaç kredisi alabilecek. Pandemi dolayısıyla vatandaşların hemen hemen hepsi büyük borçların altına girdi. Birçok esnaf borçlarından dolayı dükkânlarını açamadı. Diğer vatandaşlar ise ev geçindiremiyor. Aldıkları maaşa güvenip taşıt ya da konut kredisi çeken vatandaş maaşlarını kaybetmiş durumda. Bu halde kredilerini ödemeyen vatandaşların da sayısı azımsanmayacak kadar çok. Devlet tüm bu seçenekleri gördüğünde dolayı toplu bir kredi kampanyası ile işleri çözmeye çalışıyor.

En Önce İpotek İşlemleri

Devletin bulmuş olduğu çözüm ise ayrı ayrı kedi kampanyası oluşturmak değil tek seferde yüksek meblağlın kredi kampanyası oluşturmak oldu. Kredi başvurunda bulunan vatandaşlar gerekli ipotek işlemlerini hallettikten sonra diğer başvuru işlemlerine başlayabilecek. Başvuru esnasında muhakkak bankanın verdiği form doldurulmalı, kimlik veya dengi bir resmi belge başvuru dosyasına eklenmelidir. Banka ihtiyaç duyması halinde başka evraklar da talep edebilir ancak bu evrakların temin süresini başvuru süresine eklemeyecektir. Faiz oranını %1.36 olarak açıklayan devlet bu oranı kredi limitine göre çok uygun bir oran olduğunu düşünüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP