DOLAR

32,4963

-0.15%
EURO

34,9562

0.28%
ALTIN(gr)

2.433,25

0,43%
BİST 100

%
Devlet Annelere Yapacağı Binlerce Liralık Ödemenin Detaylarını Sonunda Açıkladı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Devlet Annelere Yapacağı Binlerce Liralık Ödemenin Detaylarını Sonunda Açıkladı

Devlet Annelere Yapacağı Binlerce Liralık Ödemenin Detaylarını Sonunda Açıkladı

Annelere ödenen destek ödemelerinde yeni bir dönem başlıyor. Buna göre yeni sezonda yapılacak ödemelerin toplamı 8 bin TL olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
Devlet Annelere Yapacağı Binlerce Liralık Ödemenin Detaylarını Sonunda Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuğu olan kadınlar için yapılan ödemeler için yeni gelişmeler söz konusu. Son dönemde anne olduktan artan sorumlulukların üzerine birde maddi sorumluluklar yükleniyor. Pandemiden dolayı artan işsizlikten binlerce aile nasibini almış durumda. İşsizlikle beraber gelen nakit ihtiyacı, tam olarak maaş alamama gibi sorunlar ise cabası oluyor. Devlet annenin ve bebeğin sağlığını ve moralini düşünerek yeni dönemde ödemelerin kapsamını ve tutarını artırdı. Buna göre yeni doğum yapan bir anne toplamda 8 bin TL ödeme almış olacak. Ödemelerin bir kısmı periyodik olsa da büyük çoğunluğu tek sefere mahsus olacak. Ancak devlet farklı ödeme planlarıyla vatandaşını yalnız bırakmadığından annelerin panik olmasını gerektirecek bir durum yok.

Anneler Bebeklerini Daha Rahat Büyütecek

Anneler doğum yaptıktan sonra doğum parası için başvuruda bulunabilirler. Eğer ilk çocuk ise 300 ikinci çocuk ise 400 3. Ve daha fazlası çocuk için 600 TL ödeme yapılması söz konusu olacak. Anne 3 doğum yaptıktan sonra toplamda 1300 TL ödeme almış olacak. Anne doğumdan önce en az 3 ay sigortalı olmak zorunda. Buna ek olarak eğer anne çalışmıyorsa babanın sigortalı olup başvuru yapması da geçerli olacak. Anneler doğumlarından itibaren süt parası için de başvuruda bulunabilirler. 202 TL olarak belirlenen süt parası için SGK’ya başvuru yapmanız gerekecek. Anneler doğumdan sonra hemen çalışamayacağı için 7324 TL tutarındaki geçici iş görmezlik ödeneğinden de yararlanabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP