Devlet Asgari Ücretli Çalışanlara Destek Veriyor

Devlet Asgari Ücretli Çalışanlara Destek Veriyor

Covid-19 salgını sürecinde alınan tedbirler kapsamında, asgari ücretli çalışanlara ayrılan bütçe hakkında bilgi verildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
Devlet Asgari Ücretli Çalışanlara Destek Veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari Ücretli Ayrılan 7 Milyar Liralık Destek!

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında asgari ücretli çalışanlar için 7 Milyar liralık ek bütçe ayrıldı. Bu destek işçi, işveren ve ailelerine müjde olarak duyuruldu.

Dünya genelinde uygulanan destek paketleriyle vatandaşların ödemelerine yönelik sıkıntıların giderilmesi hedefleniyor. Ülkemizde tam bilinmese de 7-8 milyon asgari ücretli çalışan olduğu tahmin ediliyor. Bu rakamlara göre çalışan bir kişiye 1000 liralık bir ödeme yapılması planlanıyor.

Paket henüz tamamlanmamış olmasına rağmen sevindirici bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bir yandan da asgari ücreti arttırmaya yönelik tekliflerde sunuluyor.

Meclise verilen teklifler doğrultusunda, asgari ücretten kesilen vergiler kaldırılırsa, ücretliye 350 lira fark yansıtılabilinir. Başka bir deyişle gelir vergisi kesintileriyle ufalanan ücretler hak sahiplerine doğrudan verilerek zam niteliği taşıyacak artış sağlanabilir.

Ancak asgari ücretin artmasına yönelik çalışmalar işveren tarafından düşündürücü bulunuyor. Bu noktada devlet işveren için de oluşturulan teşviklerle çalışma düzeninin devamı sağlanıyor. Gelir vergisi kesintisi kaldırıldığında asgari ücret tutarı 2324 TL den 2700 TL ye çıkacak. Cumhurbaşkanı ve meclis üyelerinin teklife vereceği cevap merakla bekleniyor. Asgari ücretin, alım gücünün arttırılmasına yönelik değişikliklerin yapılmasını bekleyen milyonlarca kişi bu tekliflerin sonuçlanmasını dört gözle beklediği bilinmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP