DOLAR

32,5889

0.35%
EURO

34,7978

0.17%
ALTIN(gr)

2.496,94

0,51%
BİST 100

%
Devlet Bedava Arsa Veriyor! Bu İllerden Sizde Ücretsiz Arazi Alabilirsiniz!
  • Finans 365
  • Finans
  • Devlet Bedava Arsa Veriyor! Bu İllerden Sizde Ücretsiz Arazi Alabilirsiniz!

Devlet Bedava Arsa Veriyor! Bu İllerden Sizde Ücretsiz Arazi Alabilirsiniz!

Bir süredir çiftçilere arazi tahsisi hakkında haberler gündeme geliyordu. Konu hakkında çalışmaların devam ettiği bilinirken nihayet çalışmalarda sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çiftçilere ücretsiz hazine arazisi tahsis edilecek. Peki, bu çalışma hangi illeri kapsıyor? Gerekli şartlar neler? Merak edilen tüm soruların cevabı ve konu ile ilgili detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Devlet Bedava Arsa Veriyor! Bu İllerden Sizde Ücretsiz Arazi Alabilirsiniz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir süredir çiftçilere arazi tahsisi hakkında haberler gündeme geliyordu. Konu hakkında çalışmaların devam ettiği bilinirken nihayet çalışmalarda sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla çiftçilere ücretsiz hazine arazisi tahsis edilecek. Peki, bu çalışma hangi illeri kapsıyor? Gerekli şartlar neler? Merak edilen tüm soruların cevabı ve konu ile ilgili detaylar haberimizde.

Devlet tarafından, hazineye ait 14 bin dekarlık arazi içinde tarıma elverişli olanlar tespit edilerek, herhangi bir ücret alınmadan çiftçilere tahsis edilecek.

Uygulama hangi illeri kapsıyor?

Şimdilik yedi ili kapsayan uygulama öncelikle Erzincan, Bingöl, Erzurum, Kars, Kayseri, Muş ve Sivas şehirlerinde hayata geçirilecek.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konu ile ilgili şunları söyledi:

“Amacımız ekilmeyen, atıl durumdaki boş arazileri üretime kazandırmak. Ülkemizde 23,1 milyon hektar işlenen tarım alanı varlığı bulunuyor. Bu üretim alanında 83 milyon vatandaşımızın gıda ihtiyacı karşılanıyor ve üstüne de 18 milyar dolara ulaşan ihracat gerçekleştiriyoruz. Türkiye 48 milyar dolarlık tarımsal hâsıla ile Avrupa’nın lider ülke konumunda bulunuyor. Özellikle atıl olan mülk, hazine ve vakıf arazilerinin parsel bazında tespiti için Mayıs ayında bir çalışma başlattık.

Öncelikle bir döküm çıkaracağız. İlk aşamada Erzincan, Bingöl, Erzurum, Kars, Kayseri, Muş ve Sivas’ta hazine arazilerinin il müdürlüklerimize tahsisini sağladık. Bu çerçevede, 14 bin dekar hazine arazisinde, tarımsal üretime elverişli olanların tespiti yapıldı. Bu arazileri bedelsiz olarak çiftçilerimize tahsis edeceğiz. Çiftçilerimizin başvuruları 1 Haziran’a kadar alındı. Şimdi talepler değerlendirildikten sonra hak kazananlara çiftçilerimize tahsisleri yapılacak.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP