DOLAR

32,6066

0.38%
EURO

34,7666

0%
ALTIN(gr)

2.496,79

0,52%
BİST 100

%
Devlet Bu Sefer Güldürmedi Yapılan Duyuru Yaşlıları Yıktı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Devlet Bu Sefer Güldürmedi Yapılan Duyuru Yaşlıları Yıktı

Devlet Bu Sefer Güldürmedi Yapılan Duyuru Yaşlıları Yıktı

Pandemi dolayısıyla devlet herkese ödeme yapmaya özen gösteriyor. Toplumun her kesimine ulaşmaya çalışan devlet yeni bir çalışma başlattı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:59
Devlet Bu Sefer Güldürmedi Yapılan Duyuru Yaşlıları Yıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belli bir yaş aralığı kolaylıkla dışarı çıkıp yarım gün bile olsa çalışma imkânına sahip. Kimi vatandaşlar ise halihazırda çalışıp yarım maaş dahi alabiliyor. İşi olmayan vatandaşların iş arama seçenekleri mevcut. Ancak herkes her zaman bu kadar şanslı olamayabiliyor. Buna göre 65 yaş ve üzeri plan vatandaşlar iş bulamadıkları gibi dışarıya da çıkamıyor. Sokağa çıkma yasağından muzdarip olan yaşlılar için devlet ödeme vermeyi planlıyor. Verilecek ödemede iki detay inanılma şekilde dikkat çekiyor. Buna göre emeklilere ödeme yapılmayacak ve 65 yaş altı vatandaşlar ödemeden yararlanmayacak. Bu iki şart vatandaşların yüzünü pek güldürmezken bir eksimi çok sevindirdi.. O da 65 yaş ve üstü yaşlıları. Buna göre ayrılan ödenek bu yaşlılara kolaylıkla yetecek.

Kapıdan Ödemeye Yeni Ayar

711 TL olan yaşlılık aylığı yeni dönemde zamlı olarak verilecek. Daha önceden yaşlılık aylığı alan vatandaşlara ödemeleri zamlı olarak verilmeye devam edilecek. Bundan dolayı daha önceden yaşlılık aylığı alanların tekrar başvuru yapmalarına gerek olmayacak. Buna ek olarak devletin sunduğu haklardan yararlanan emeklilerin ödeme alması mümkün olmayacak. Emekli olanlar maaşla beraber diğer sağlık hizmetleri vs. gibi hizmetlerden yararlanabiliyor. Devletin destek olmak istediği yaşlılar ihtiyaç sahibi yaşlılar. Başvurular E Devlet üzerinden gerçekleşebileceği gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla da gerçekleşebilecek. Ödemelerini PTT üzerinden alacak olan başvurular ek başvuru yaparak ödemelerini kapıdan PTT kuryeleri aracılığıyla alabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP