Devlet Desteğinde Yeni Dönem Açıklamalarında Bulunuldu Vatandaş Başvuruları Artırdı

Devlet Desteğinde Yeni Dönem Açıklamalarında Bulunuldu Vatandaş Başvuruları Artırdı

Toplumda binlerce vatandaşın ya evi yok ya da evi tamir edilmeyecek kadar eski. Durum böyle olunca devlet barınma desteklerinin kapsamını değiştirdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:25
Devlet Desteğinde Yeni Dönem Açıklamalarında Bulunuldu Vatandaş Başvuruları Artırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha önceden birçok sebeple barınma desteği veren devlet yeni dönemde bu desteklerinin mahiyetini değiştir. Pandemi dolayısıyla ihtiyaç hiyerarşisinde barınma neredeyseüst sıralara oturdu. Sokağa çıkma kısıtlamalarının varlığı burada en büyük etken. Evi olmayan vatandaşlar bir türkü başını sokacak yer bulamazken evleri çok eski ve tamir tutmayan vatandaşlar ise evlerinde kıt kanaat yaşamaya çalışıyor. Sıkıntı bu kadar büyük olunca vatandaşlarınistedikleri de şekil değiştirdi. Eskisi kadar gıda veya yakacak talebigelmezken barınmaya yöneliktalepler arttıkça arttı. Devlet ise bu durum için kesin çözüm getirdi. Vatandaşları tek tek prefabrik evlere yerleştirmeyebaşladı. Bu fırsattan yararlanmakisteyenvatandaşlar içinse bir takım şartlar getirdi.

20 Bin TL Destek Sağlanacak

Devlet 3 farklı barınma desteği sunarak vatandaşları pandemi sürecindeoldukçarahatlattı. İlk olarak evleri ücretsiz tamir eden devlet hiçbir masraftan kaçınmıyor. Ev için gerekli olan tüm tesisat işlerini yüksünmeden yapan devletin eli kolu bir yerden sonra bağlanıyor. Çünkü bazı evler yeni nesil tamirleri kabul etmiyor. Durum böyle olunca eşya desteği için başvurunvatandaşların bu istekleri ikinci plana itiliyor. Evi tamir tutmayan vatandaşlar için verilecek 20 bin TL destek ile vatandaşlar prefabrik evlere çıkabiliyor. Her anlamda normal bir evi aratmayanevlerimilyonlarcavatandaşın yüzünü güldürdü. Prefabrik evlere çıkan vatandaşlarıntalepleridoğrultusunda eşya ödemleri de yapılamaya devam edecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP