Devlet Desteğinde Yeni Dönem Herkesin Evi Bedava Tamir Edilecek

Devlet Desteğinde Yeni Dönem Herkesin Evi Bedava Tamir Edilecek

Pandemi döneminde barınmaya yönelik çalışmalar devlet tarafından artırıldı. Vatandaşın şu zamanda en çok vaktini harcadığı yer kendi eviyken bu durum olağan karşılandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
Devlet Desteğinde Yeni Dönem Herkesin Evi Bedava Tamir Edilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre 3 hamlede vatandaşların barınma durumu normal seviyeye çıkarılacak. Belirtmek gerekir ki artık başvurular online zemine de taşınmaya başlandı. Bu bağlamda vatandaşların bu yöntemi de öğrenmesi gerekiyor. E Devlet üzerine yapılacak başvuru yine E Devlet üzerinden takip edilecek. Başvuru yapıldıktan sonra ilgili makamların oluşturmuş olduğu ekipler başvuru sahiplerinin evini ziyaret edilen. Yapılan bu ziyaret başvurunun ne kadar doğru olduğu ne kadar yanlış olduğu noktasındaki analizi amaçlıyor. Eşya destek ödemesi, evin tamiratı, prefabrik ev ödemesi olmak üzere 3 çeşit barınma desteği vatandaşa sunuluyor. Genellikle eşya destek ödemelerine talep fazla olduğundan ekipler barınma destek ödemelerinin başvuru sahiplerini hemen ziyaret etmek istiyor.

Destek Çalışmaları 3 Aşamalı İlerliyor

Çünkü evler bakımsız ve rutubetli ise o eve alınan eşyalar hızlı şekilde deforme olacaktır. Ve önümüzdeki dönelerde tekrardan ödeme talebi oluşturulacaktır. Devlet bunun önüne geçmek adına hızlı şekilde ev ziyaretleri gerçekleştirmektedir. Ziyaretin ardından evin normal bir durumda olduğu bildirilirse kişilerin eşya destek ödemeleri kabul edilebilir. Tamirat için başvuru yapıldıysa bu başvuru ve prefabrik ev başvuru da reddedilir. Ancak ev bakımsız ve rutubetli ise eşya ödemeleri askıya alınır ve ev ücretsiz şekilde tamir edilir. Bazı evler çok eski olduklarından tesisatı bozuk olabiliyor. Tamiri mümkün olamayabiliyor. Bu tip durumlarda prefabrik evler için vatandaşa destek ödemesi yapılabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP