Devlet Destekleri Sınır Tanımıyor Her İki Taraf da Kazançlı Çıkacak

Devlet Destekleri Sınır Tanımıyor Her İki Taraf da Kazançlı Çıkacak

Devlet son dönemde karşılıklı kazanmanın önemli olduğu hamlelerde bulunuyor. Bunlardan biri de annelere yönelik oldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:57
Devlet Destekleri Sınır Tanımıyor Her İki Taraf da Kazançlı Çıkacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre anneler son dönemde oldukça çaresiz. Pandemi dolayısıyla iş bulamayan anneler buldukları işleri de çocuklarından dolayı reddetmek zorunda kalıyor. Devlet kreş desteği verse de verilen kreş destekleri belli yaşları kapsıyor. Bu yaştan daha küçük olan çocuklar için hâlihazırda bir destek ödemesi vs. yoktu. Buna ek olarak devlet de kadınların bu gidişatından memnu değildi. Pandemiyle beraber istihdam alanı daralsa da bu daralmanın içinde kadınların eriyip gitmesi devletin canını sıkıyor. Devlet politikası olarak kadınlarında istihdam alanında belli bir yüzdeye sahip olması gerektiğinden bu durumun acil şekilde düzenlenmesi gerekiyordu ki devlet atfen duruma el atmış vaziyette. Buna göre çalışmak isteyen kadınları başka çalışmak isteyen kadınlarla bir araya getirecek olan devlet her iki tarafın da bu işten karlı çıkmasını istiyor.

Yaş Sınırı da Belirlendi

Girişimci ve iş arayan kadınları kapsayan destek ödemesi için çalışmanın hepsi bitti. Verilecek ödemenin sınır olarak 450 TL olması herkesi sevindirdi. Bakıcı destekleri olarak açıklanan ödemeleri devlet tarafından kayıtlı bakıcıları kapsıyor. Bu sayede iş arayan ve girişimcilik yapan da kadın olacak bu kadının çocuklarına bakıp devlet tarafından yönlendirilecek de yine bir kadın olacak. Devlet desteği alacak olan kadınların 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Ayrıca hem bakıcıların hm de destekten yaralanacak kadınların Türk vatandaşı olması şart. Destek alacak olan kadınların belli bir iş projelerinin de olması çok önemli.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP