Devlet Desteklerinde Yeni Dönem Maaş Alır Gibi Ödeme Alın

Devlet Desteklerinde Yeni Dönem Maaş Alır Gibi Ödeme Alın

Dönemsel olarak yapılan destek ödemelerine ek olarak yeni bir çalışma başlatıldı. Bu yenilik SGK girişi olan vatandaşları kapsayacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:38
Devlet Desteklerinde Yeni Dönem Maaş Alır Gibi Ödeme Alın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yapılacak bu ödeme maaş yerine geçecek. Engelli olan vatandaşları da kapsayan bu ödemeden binlerce vatandaşın yararlanması bekleniyor. Engel durumunu belgelendirmesi gereken vatandaşların engel durumunun %40 ve üzeri olması gerekmektedir. Önceden 18 yaşından büyükler için yapılan bu ödemeler getirilen düzenleme ile 18 yaşından küçük çocuklar için de geçerli olacak. Ayrıca birçok destek ödemesine zam getirilmişti. Zamlı devlet desteklerinin içine bu ödemede dahil edilmiş oldu. Olası enflasyon farkının ise ilerleyen aylarda yansıtılmasıbekleniyor. Başvuru yapacak olan vatandaşlar için kuruma gitme zorunluluğu bulunmuyor. Her şey E Devlet üzerinden halledilebiliyor.

Doğum Tarihinin Son Rakamına Göre Ödeme Yapılacak

Engelliler için yapılacak ödemelere ek olarak yaşlı ve engelli bakımı için de ödeme yapılması söz konusu olacak. Bakım destek ödemesinin de zamlı şekilde verileceği konuşuluyor. Engelli maaşları için yapılan diğer açıklama ise maaşların tutarına ilişkin. Engel durumu %40 ila %69 arasında ise 657 TL %70 ve üzeri vatandaşlar içinse 864 TL olarak belirlendi. Engelliler için yapılacak ödeme maaş olarak değerlendirilecek. ATM’lerden her ay maaşınızı alabilirsiniz. ATM’lerde fazla sıra olmaması adına belirli bir kural dahilinde ödemeler gerçekleştirilecek. Buna göre doğum tarihinin son rakamı 0 ve 5 olan vatandaşlar ödemeleri ayın 5’inde, doğum tarihinin son rakamı 1 ve 6 olan vatandaşlar ayın 6’sında olacak şekilde sıralamaya tabi tutulacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP