Devlet Herkese Veriyor! Devletten Herkese 50 Bin Lira Hibe ve Kredi Desteği!

Devlet Herkese Veriyor! Devletten Herkese 50 Bin Lira Hibe ve Kredi Desteği!

Ekonomik sıkıntıların önünü aşmak adına devlet paranın musluğunu açtı. Hibe ve kredi imkanı. Başvuran her vatandaşa devletten 50 bin lira kredi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıkladı. O açıklamanın detayları ve KOSGEB kredileri ile ilgili merak edilen, soru olarak dile getirilen tüm soruların cevaplarını sizler için derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
Devlet Herkese Veriyor! Devletten Herkese 50 Bin Lira Hibe ve Kredi Desteği!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KOSGEB’ten kredi ve hibe desteği almak isteyen kişilerin yapacakları KOSGEB başvuruları , girişimcilere her dönem KOSGEB’in resmi internet sayfası üzerinden duyurulmaktadır. Özellikle kendi işini kurmak isteyen kişilerin bu planlarını hayata geçirmek için kurulan KOSGEB, her sene belirli projelerde binlerce insana yardım etmeye devam etmektedir. Geri ödemesiz hibe ve kredi desteklerini gerekli şartları sağlayan herkese sunan KOSGEB hem girişimcileri desteklemek hem de ülke ekonomisini canlandırmaya çalışır. Özellikle pek çok girişimcinin fayda sağladığı bu krediler sayesinde hem kendi işinin patronu olmak isteyen vatandaşlar kendi işlerini kurabilmiş hem de bu sayede son zamanlarda ülke ekonomisinde ciddi bir canlanma yaşanmıştır. Ancak KOSGEB desteklerinden faydalanmak isteyen kişilerin sağlamaları gereken belli başlı şartlar sağlanmadan bu krediler alınmaz.

KOSGEB Kredi Başvuruları

KOSGEB kredi başvuruları, kurumun istediği şartları yerine getiren girişimciler tarafından belirli zamanlarda yapılan başvurulardır. Kurulduğu günden bu zamana kadar binlerce kişiye destek olmuş olan kurumun girişimcinin hazırladığı projeye göre 50 bin TL’lik hibe ile 100 TL’lik kredi olanaklarına sahip olması, KOSGEB’e başvuruda bulunacak olan kişilerin projelerini ona göre seçmelerinde rol oynayan en önemli faktördür.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank:

“KOSGEB’in girişimcilik destek programından yararlanan ya da yararlanmayı planlayan girişimcilerimize, 50 bin liraya kadar yeni bir kredi programı başlatıyoruz. İlk defa uygulanacak bu mekanizmayla, 50 bin liraya kadar alınan kredinin 10 puanlık finansman maliyetini KOSGEB karşılayacak.” dedi.

Varank, burada yaptığı konuşmada, tekstil sektöründe katma değerin artmasını önemsediklerinin altını çizerek, Bakanlık olarak bu alana yönelik çeşitli destekler sunduklarını söyledi.

KOSGEB Kredi ve Hibe Başvuruları Nasıl Yapılır?

KOSGEB’ten hibe ya da kredi desteği almak isteyen kişilerin kuruma başvuru yapmadan önce sağlamaları gereken birtakım şartlar bulunmaktadır. Buna göre KOSGEB ‘ten hibe ya da kredi almak için girişimcilerin sağlaması gereken şartlar şunlardır;

  • İŞKUR tarafından yapılacak olan uygulamalı girişimcilik eğitimi programlarını tamamlayarak sertifika almak,
  • Alınan sertifikayla yeni bir proje hazırlamak,
  • Hazırlanan projelerin sunumunu yapmak ve KOSGEB ‘ten onay almak,
  • Sonrasında işi kurmak harcanan tüm masrafları faturalandırmak,

Gibi durumlar KOSGEB ‘ten kredi ve hibe almak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlardır. Yukarıda belirtilen şartları sağlayan kişiler KOSGEB ‘e hibe ve kredi almak için başvuruda bulunabilirler.

KOSGEB Geri Ödemesiz Kredilerle İş Yeri Açmak

KOSGEB kendi iş yerini açmak isteyen kişiler için sunmuş olduğu geri ödemesiz kredileri sayesinde kişilerin kendi iş yerlerini açmalarına olanak sağlamaktadır. Bunun için yukarıda belirtilen şartları yerine getirmek ve açılan iş yeri için gerekli faturalandırmayı yapmak oldukça önemlidir. Bu sayede KOSGEB geri ödemesiz kredilerle iş yerleri rahatlıkla açılabilmektedir.

KOSGEB ‘ten Sermaye Olmadan Destek Almak Mümkün Müdür?

KOSGEB desteklerinden sermaye olmadan destek almak maalesef mümkün değildir. KOSGEB sunmuş olduğu uygun kredi ve hibe desteklerini daha önceden açılmış bir iş yeri için sağlamaktadır. Açılan iş yerinin KOSGEB veri tabanına kaydının yaptırılmış olması ve açılan iş yerine gereken teçhizatların alınması ve faturalandırılması KOSGEB ‘ten kredi ve hibe desteği almak isteyen kişilerin bilmesi gereken en önemli unsurlardandır. Bu yüzden iş yeri açmak için daha öncesinde herhangi bir sermayeniz yoksa ve iş yerini açamayacaksanız KOSGEB ‘ten destek alamazsınız.

KOSGEB Sıfır Faizli Kredi Kimlere Verilir?

KOSGEB sıfır faizli kredileri , 2019 yılı için 25 bin KOBİ ‘ye verilmesi planlanan bir destektir. KOBİ ‘lerin gerekli denetimlerinin yapılmasının ardından banka onayı ile verilen bu krediler için kişilerin KOSGEB ‘in beklemiş olduğu belirli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. bu krediler aynı zamanda 50 bin lira limitle verilmekte olup kişilerin kredileri almadan önce KOBİ beyannamelerini güncellemeleri gerekmektedir. KOSGEB ‘in sunmuş olduğu 50 bin liralık faizsiz kredilerini almak için kişilerin KOSGEB duyurularını sürekli takip etmeleri ve başvuruların açılığı andan itibaren hemen başvuru yapmaları gerekmektedir.

Finans365.com / Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP