DOLAR

32,5152

-0.09%
EURO

34,9757

0.36%
ALTIN(gr)

2.435,43

0,52%
BİST 100

%
Devlet O Gidere Ortak Oluyor Bazı Detaylar Vatandaşları Panikletti
  • Finans 365
  • Finans
  • Devlet O Gidere Ortak Oluyor Bazı Detaylar Vatandaşları Panikletti

Devlet O Gidere Ortak Oluyor Bazı Detaylar Vatandaşları Panikletti

Gün geçmiyor ki devlet yeni bir destek paketiyle vatandaşları şaşırtmasın. Yeni destek paketinde vatandaşların faturaları ödenecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:09
Devlet O Gidere Ortak Oluyor Bazı Detaylar Vatandaşları Panikletti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlk başlarda esnaflar için hayata geçirilen fatura ödeme sistemi yeni dönemde vatandaşların geriye kalanına da uygulanacak. Vatandaşların kira ve elektrik, doğal gaz faturası pandemiyle beraber artamaya başladı. Devamlı evde kaldığımız süre içinde en çok elektrik, doğal gaz gibi öneli başlıklara yoğunlaşırken kiralarda maddi kaygılardan dolayı arttı. Bundan dolayı vatandaşlar neye yeteceğini şaşırmaya başladı. Öte taraftan esnaflar kepenk kapatmaya devam ederken ve vatandaşlar işten çıkarılıyor. Tüm bunlar bir araya gelince vatandaşların faturaları aşılmaz bir dağ gibi karşılarında duruyor. Ancak bu duruma devlet el atarak vatandaşların Elektrik faturalarına ortak olmaya başlayacak. İlk etapta elektrik faturası ile denecek sistem başarılı olduğu taktirde su ve doğal gaz ödemelerine de el atılacak.

Nakdi Ödeme Olmayacak

Elektrik faturalarının ödemeleri PTT aracılığıyla sağlanacak. PTT’den ödem işlemlerini halledecek olan vatandaşlara sürpriz bir açıklama yetkililerden geldi. Bun a göre vatandaşların elektrik faturaları için verilecek olan destek maddi olarak ödenmeyecek. Nakdi olmayacak olan devlet destekleri vatandaşların mevcut elektrik faturalarının içinden borcun düşülmesi şeklinde yapılacak. Bu sayede devlet art niyetli vatandaşlardan da bu şekilde korunmuş olacak. Ödemelerin 103 TL ile sınırlı tutulması özellikle kalabalık aileler için sorun olsa da ödemelerin devamlı yapılacağı bilgisi bir miktar sevindirdi. 3 ay boyunca devam edecek olan destek ödemesinde vatandaşların faturaları ödenenmiş olacak. 103 TL’den fazla olan elektrik faturaları içinse devlet yeni bir çalışma başlatmadı. Bu sebepten artan tutarı vatandaşların kendilerinin ödemesi söz konusu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP