Devlet Tarafından Vatandaşa Yakacak Yardımı Geliyor

Devlet Tarafından Vatandaşa Yakacak Yardımı Geliyor

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında gerçekleşen hizmet ihtiyacı olan vatandaşlara yardım eli uzatıyor. Bu kapsamda nakdi yardımlar dışında yakacak yardımı gibi temel ihtiyaçlarda karşılanıyor. İşte tüm detayları…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Devlet Tarafından Vatandaşa Yakacak Yardımı Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kışın gelmesiyle beraber evinde soba yakan vatandaşlar odun, kömür gibi yakacakları nasıl temin edeceklerini düşünmeye başladı. Yardım almak isteyen vatandaşların yardımına da Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı koştu. Vatandaşların belirli şartları yerine getirmesi ile beraber yakacak imkanından yararlanabilecekler. Ancak burada unutulmaması gereken nokta, sigortalı vatandaşlar her ne kadar başvuru yapsalar dahi yardımlardan yararlanamayacaklar.

Peki başvuru nasıl yapılıyor? Vatandaş TC kimlik numarası ile e devlet üzerinden başvuruda bulunabilir. Yardımlar il ve ilçe merkezlerinde yer alan valilik ve kaymakamlığa bağlı olarak faaliyet gösteren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca vatandaşa ulaştırılmakta.

Odun ve Kömür Yardımları Hangi Kuruluşlardan Temin Edilebilir?

Kış ayları gelince soba yakanların aklına direk yakacak ihtiyaçlarını nasıl karşılayacakları geliyor, yardımlarına ise bakanlık koşuyor. Devlet tarafından yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç kişilere yardımlar elbette devam ediyor. Ancak bunun yanında belirli kurum ve kuruluşlarda yardımlarda bulunuyor. Odun ve kömür yardımı dışında nakdi ve giyim üzerine yapılan yardımlarda dikkat çekiyor.

Odun ve kömür yardımı başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar öncelikle muhtarlıktan muhtaçlık belgesi almalıdır, ardından incelemeler aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığına bağlı görev yerlerinde yapılır. 2003 yılının kış ayından bu yana yapılan yakacak yardımı illere göre değişiklik gösteriyor, ancak en azami, 500 kg kömür yardımı yapılıyor. Belediyeler toplamda en az 1 ton yakacak yardımı sunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP