DOLAR

32,5149

-0.09%
EURO

34,9559

0.32%
ALTIN(gr)

2.430,17

0,31%
BİST 100

%
Devlet Vatandaşın Evine Ziyarete Geliyor Bakımsız Ev Kalmayacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Devlet Vatandaşın Evine Ziyarete Geliyor Bakımsız Ev Kalmayacak

Devlet Vatandaşın Evine Ziyarete Geliyor Bakımsız Ev Kalmayacak

Açıklamalara göre vatandaşların evlerini değerlendirecek olan devlet bakımsız olan evleri tamir etmeye çalışacak. Bakımsız ev kalamayacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
Devlet Vatandaşın Evine Ziyarete Geliyor Bakımsız Ev Kalmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Covid 19 sebebiyleherkesevlerine kapanarak inzivaya çekildi. Herkesin evi aynı koşularda olmadığı için kimisi tarafından keyif olan bu durum kimisi için eziyet. Bundandolayıvatandaşlarisyanlarda. Devlet ise bu isyanları duyamamazlıktan gelmedi Edinilen bilgiye göre hem E Devlet üzerindenhemkaymakamlık üzerinde yapılacak başvuru neticesinde barınma içinde estek verilebilecek. Verilecek destek 3 aşamadanoluşacak. 3 aşamalı desteğin bir tanesi amaçtan bağımsız olarak ilerleyen diğer 2’si birbiriyle bağlantılı olacak. Başvuru formu değerlendirildikten sonra devlet ilgili eve bir ekip gönderecek. Ekip evin tamirat edilebilecek gibi olup olmadığınıkontrol edecek. Yapılan kontrol neticede tamir edilebilir bir ev ise ev, tamir edilmeye çalışılacak. Ancak bazı evler tamir edilecek gibi olamayabiliyor.

Konfor Alanı Yakalanacak

Tesisatı çok eski olan eveler ve özellikle tarihi evler tamiri en zor evlerkategorisindekendinigösteriyor. Açıklamaya göre bu evler için devletelinden e gelen çabayı gösterecek. Yapılacak tüm açıklamalarücretsizolacakşekilde organize edildi. Organize başarıylasonuçlanmazsavatandaşa evsiz bırakılacak değil. Vatandaşın eski evi yerine yaklaşık 20 bin TL verilerek prefabrik ev yönlendirmesi yapılacak. Vatandaş bu sayede yeni eve çıkmış olacak. Yeni eve çıkıldıktan sonra eşya eksiği varsa barınmadesteğinin 3. Aşaması devreye girecek. Eşya destekpaketi olarak kayıtlara geçen ödeme 5 bin TL olacak şekilde vatandaşa ödenecek. Standart konfor alanı bu şekildeoluşturulmuş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP