DOLAR

32,4080

0.18%
EURO

35,4016

0.19%
ALTIN(gr)

2.325,59

0,29%
BİST 100

%
Devlet Yardımları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Devlet Yardımları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Vatandaşa bu zorlu pandemi döneminde devletten destek gelmeye devam ediyor. Bu desteklere başvurular yapıldığı taktirde eğer ki vatandaş şartlara uyuyorsa nakdi desteklerden yararlanabilir. İşte yardımlar ve detayları…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:01
Devlet Yardımları Tüm Hızıyla Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yardımlardan bir tanesi kira ödemesi üzerine olacak. Kira ödemek düşük gelirli ailelerin en çok zorlandığı ödemelerden biridir. Devlette bu konuda desteklerini sürdürmeye devam ediyor, maddi anlamda zorluk çekenler eğer gerekli şartları taşıyorsa kira yardımından yararlanabilecek. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden alınan başvurular neticesinde uygun görülen ailelere kira desteği verilecek. Özel kurum ve kuruluşlar bu konuda desteklerini gösterecek. Peki kimler yardım desteğinde bulunacak?

  • Aile çalışma ve sosyal hizmetler müdürlükleri
  • Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları
  • Sivil toplum kuruluşları
  • Özel vakıflar ve dernekler

Şeklinde sıralanabilir.

Diğer Destekler Neler?

Devletin vatandaşa sağladığı destekler arasında yakacak desteği de bulunuyor, 2003 yılından bu yana süregelen yakacak destekleri hane başı en az 500 kg kömür olarak yapılıyor. Bu sayede ülkede boş yer altı kaynaklarından yoksul ailelere yakıt yardımı programı düzenlenebiliyor. Aile yardım paketleri kapsamında da yardımlar yapılıyor. Temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak adına yapılan yardımlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından veriliyor. Ramazan ve Kurban bayramı öncesinde 2 kere verilebiliyor, yardımlar sayesinde evlerini korumak konusunda başarısız ve kötü koşullar altında yaşayanlar bu imkandan yararlanabilecek.

Bunlar dışında vatandaşa evde bakım maaşı da veriliyor, %50 ve üzeri engelli olan vatandaşlara eğer ağır engelli raporu varsa bakım maaşı veriliyor. Ödeme 1544 Tl olarak belirlendi ve yıl içinde veriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP