DOLAR

32,5925

0.32%
EURO

34,6801

-0.19%
ALTIN(gr)

2.527,36

1,75%
BİST 100

%
Devletin Seçenekleri Çoğaldı Herkes Başvuru Yapacak

Devletin Seçenekleri Çoğaldı Herkes Başvuru Yapacak

Vatandaşların başına talih kuşu kondu. Buna göre hem iş öğrenecekken hem ödeme alacak. Devlet iş kollarını hareketlendirme konusunda ciddi aksiyonlar alınıyor. Ancak pandemi dolayısıyla devlet, destek vermeye de devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:22
Devletin Seçenekleri Çoğaldı Herkes Başvuru Yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ancak ödenekleri oldukça sınırlı. Ve bu ödeneklerin devamlı olması için devletin devamlı proje üretmesi gerekiyor. Yapılan başvuruların sayısı milyonları bulmuş durumda. Herkesin başvurularına dönülmeye çalışıyor. Herksin bu desteklerden yararlanması için devlet İŞKUR ile ortak iş yapmaya karar verdi. Bu bağlamda kişilerin devlet desti alırken aynı zamanda iş sahibi olacak. İş sahibi olan vatandaşlardan devlet destekleri kesilecek bu vatandaşlar yerine yeni kişiler gelecek. Bu sayede devlet destekleri uzun ömürlü olarak devam edecek. Bu projenin detayları da açıklandı. Daha çok istihdam alanı geniş olan alanlarda meslek sahibi olunacak. Ancak iş kolları daralan mesleklerde eğitim kurslarına tabii olacak.

Emekliler Kapsam Dışı

Devlet eğitimleri 3 ila 8 ay arasında sürdürecek. Verilen eğitimlerin zorluğuna göre devlet destekleri de ödenmeye devam edilecek. Günlük ödeme alacak olan vatandaşlar aylık periyotları beklemeyecek. Yaşanan bu gelişme vatandaşları oldukça sevindirdi. Daralan meslek kolları unutulan meslek alanlarına ilgi duyan vatandaşlar için daha çok ödeme yapılacak. Normal şartlar altında 80 TL alacak olan vatandaşlar bu meslek kollarına ilgi duyan vatandaşlara 100 TL ödeme yapılacak. Eğitimler bittikten sonra vatandaşlar hızlı şekilde iş gücüne dahil edilecek. Bu sayede iş arama derdi de ortadan kaldırılacak. 15 yaşından büyük her vatandaşa bu eğitimlere kayıt olabilir ve ödemelerini günlük olarak alabilir. Ancak emekli olan vatandaşların başvuruları kabul edilemeyecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP