Devletten Birçok Yardım Müjdesi!

Devletten Birçok Yardım Müjdesi!

Devlet birçok kalemde yardım yapacağını duyurdu. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yardımların yapılacağı biliniyor. Kimler başvuru yapabilecek? Başvuru şartları neler olacak? İşte detayları…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
Devletten Birçok Yardım Müjdesi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet bu zor süreçte vatandaşlara birçok yardımda bulunuyor. Kira yardımından muhtaç aylığına kadar birçok uygun ödeme vatandaşa yapılmaya devam ediliyor. Zor durumda olan vatandaşlar için farklı tutarlarda ve faklı içeriklerde olduğu biliniyor.

Yapılan Yardımlar Hangileri?

Devletin yaptığı birçok yardımı sizin için haberimizde topladık ve işte devletin vatandaşa sağladığı yardımlar;

Yaşlılık aylığı olarak bilinen 711 TL tutarında ki yaşlılık aylığı, GSS kapsamında hane içinde kişi başı gelirin 981 TL altında olanlar için prim ödemesi, engelli kişiler için engel durumu göz önüne alınarak 657 TL ve 851 TL arasında engelli yardımı, devlet tarafından belirlenen bazı hastalıklar için 600 TL bakım aylığı veya 2 bin 144 TL yardım, muhtaç asker çocuğu maaşı aylık 150 TL olarak veriliyor.

Annelere doğum parası için 600 TL’lik yardım, ikiz çocuğu olanlar için çocuk başına 150 TL, eşi vefat eden kadınlara 350 TL ve iki ayda 650 TL, yardıma muhtaç asker ailelerine 400 TL yardım, yaşlı yakınına bakanlar için bin 544 TL yardım yapılmaktadır.

Başvuru Şartları

Yardım ve destek ödemelerinin çoğu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmektedir. Başvuruları ise il ve ilçenizde bulunun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından yapabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP