Devletten Kiracıya 780 TL Kira Desteği!

Devletten Kiracıya 780 TL Kira Desteği!

Tüm Dünya korona virüs salgınının etkisindeyken, devletler bu dönemde zor durumda kalan vatandaşlara destek olmak amacıyla desteklere hız kesmeden devam ediyor. E-devlet üzerinden başvuru yapacak olan tüm ihtiyaç sahiplerine 780 TL kira desteği verilecek yardım paketleri arasında. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:06
Devletten Kiracıya 780 TL Kira Desteği!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kira Desteği Kimlere Verilir?

Pandemi döneminden önce geçim derdi yüksek olan vatandaşa bir darbeyi de korona virüs vurdu. Salgın döneminde işyerlerinin kapanması veya geçici süreliğine ara vermesiyle işsiz kalan, kısa çalışma ödeneği ile geçinmeye çalışan vatandaşlar çok zor zamanlardan geçmeye başladı. Bir de buna zaten işsiz olanlar ve iş bulamayanlar eklenince vatandaşın durumu hiç iyi bir hal almadı. Bu sebeple devlet, bu durumda ki, geçim derdi omuzlarında yük olmuş, zor zamanlar geçiren ihtiyaç sahiplerine pandemi döneminde dağıttığı desteklere bir yenisi olarak da kira desteğini ekledi.

Kira Desteği Almak İçin Aranan Şartlar

Kira desteği, kirasını uzun süredir ödeyemeyen, evden atılma korkusu içerisinde yaşayan vatandaşlara kiralarını ödemeleri adına verilen yardım parasıdır. Bu yardım devlet tarafından ihtiyacı bulunması halinde vatandaşa tekrar verilebilir. Kira desteği almak için kişinin öncelikle muhtarlıktan onaylanmış yoksulluk belgesine sahip olması gerekmektedir. Bu sayede devlete yoksulluk sınırında olduğunu kanıtlamış olur. Bir de alacağı gelir belgesi aranan şartlarla uyuşmaktaysa o kişiye kira yardımı gelmemesi için hiçbir sebep bulunmamaktadır.

Başvurular Nasıl Yapılıyor?

Kira yardımı başvuruları; tüm bu evraklarla beraber müracaat edildiği takdirde, kendi il ve ilçesinde ki kaymakamlık nezdinde hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bizzat başvurarak yapılabilmektedir. Ancak kişi isterse evinden çıkmadan, oturduğu yerden E-Devlete giriş yaparak; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sayfasından “hak sahibi ailelere kira yardımı” kısmından başvuru işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP