DOLAR

32,5443

0.01%
EURO

34,9223

0.21%
ALTIN(gr)

2.426,91

0,17%
BİST 100

%
Devletten Kredi Kampanyası Sürprizi 3 Farklı Kampanya Kamuoyunu Salladı
  • Finans 365
  • Finans
  • Devletten Kredi Kampanyası Sürprizi 3 Farklı Kampanya Kamuoyunu Salladı

Devletten Kredi Kampanyası Sürprizi 3 Farklı Kampanya Kamuoyunu Salladı

Bankalardan görmeye alıştığımız kredi kampanyalarının aynısını devlet kendisi oluşturmaya başladı. Çalışma her bütçeye hitap ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
Devletten Kredi Kampanyası Sürprizi 3 Farklı Kampanya Kamuoyunu Salladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamaya göre devlet kendi eliyle vatandaşlar için 3 yıl ödeme planıyla beraber kredi vermeye hazırlanıyor. Geniş kapsamlı olan bu çalışma ile milyonlarca kişinin kredi alamsı bekleniyor. Beklentinin bu kadar yüksek olmasındaki nokta ise kredilerin faizsiz veya düşük faizli olması olarak nitelendiriliyor. Faizsiz olan krediler daha çok ihtiyaç sahipleri için oluşturulurken düşük faizli olan krediler daha çok orta düzey mali gelire sahip vatandaşlar için ayrıldı. Devlet şayet bu kampanyadan olumlu dönütler alırsa ilerleyen döneklerde esnaflar için kredi vereceğini de doğruladı. Spesifik çalışmaların müptelası olan yetkililer özelikle kadın girişimcilerin ve ev hanımlarının da yaralanacağı kredi kampanyalarının olacağını da duyurdu. Bu kredinin amacı ise düşük ya da orta mali düzeye sahip olan vatandaşın rahat nefes alması.

Açıklamalar PTT’den Olacak

Verilecek olan krediler 10 bin TL’den başlayan 30 bin TL’ye kadar devam edecek limitlere sahip. 10 bin TL ile 20 bin TL arası kredilerde faizsiz ödeme koşulları söz konusuyken 20 bin ile 30 bin arasındaki kredi limitlerinde %0.42 oranında bir faiz oranı söz konusu olacak. Hepsinde de 3 yıla yayılmış ödeme planı söz konusu. Bundan dolayı her vatandaş kendi bütçesine göre ödeme yapabilecek kendisini ona göre ayarlayabilecek. PTT aracılığıyla ödemeler gerçekleşeceği için PTT’den hesap açma ödeme planlarının kontrolü için de kolaylık olacak. Gerekli açıklamaların tümü PTT tarafında vatandaşlara yapılmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP