DOLAR

32,3305

0.24%
EURO

35,0980

-0.09%
ALTIN(gr)

2.293,85

0,73%
BİST 100

%
Devletten Öğrencilere Müthiş Fırsat Burs Almak İçin Başvurular Ne Zaman Başlayacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • Devletten Öğrencilere Müthiş Fırsat Burs Almak İçin Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Devletten Öğrencilere Müthiş Fırsat Burs Almak İçin Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Eğitim sektörüne yatırım yapmayı önemseyen devletin merceğine öğrenciler takılmış durumda. Edinilen bilgiye göre öğrenciler için yeni ödemeler yolda. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:01
Devletten Öğrencilere Müthiş Fırsat Burs Almak İçin Başvurular Ne Zaman Başlayacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal güvencesi olmayan aileler devletten çeşitli ödemeler almaya devam ediyor. Özellikle gıda ve yakacak için destek alan vatandaşlar kışı sıkıntısız şekilde geçirmeye çalışıyor. Ancak aile içinde bulunan öğrenciler aynı rahatlığa sahip değil. Eğitim hayatı devam eden öğrencilerin masrafları git gide artıyor. Temel ihtiyaçlarını karşılayamayan aileler ise bu durumdan muzdarip. Devlet öğrenciler için ödeme yapılacağını duyurdu. Öğrencinin hanesinin giren gelir kişi başı 700 TL’den az ise öğrenci eğitim destek ödemesi için başvuru yapabilir. Bunun için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlendirildi. Başvuru formu ve gereken evraklar vakfa teslim edilecek. Vakıf bulunulan mahale uzak ise online başvuru da mümkün olacak.

Ödeme Tutarları Ayrı Ayrı Belirlendi

Ödeme planı da oluşturulmuş durumda. Buna göre ilkokula giden erkek öğrenciler devletten 45 TL ödeme alacakken kız öğrenciler için bu tutar 50 TL olarak belirlendi. Ortaokula giden öğrenciler ise erkek ise 55 TL kız ise 75 TL ödeme alacak. 9 ay devam eden eğitim süreci içinde kız öğrenciler 675 TL ödeme alacakken erkek öğrenciler 475 TL ödeme almış olacak. Ödemeden yararlanmak için izlenmesi gereken yollar da izah edildi. İlan edilen belgelerin eksiksiz bir şekilde hazırlanmış olması gerekiyor. Hazırlanan belgeler dosya haline getirilerek vakfa teslim edilecek. Online şekilde yapacaklar için işlemler daha hızlı ilerleyecek. Öğrencinin belgelerine ek olarak annenin ya da babanın da evrak hazırlaması şart.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP