DOLAR

32,3843

0.18%
EURO

35,0035

-0.26%
ALTIN(gr)

2.324,40

0,23%
BİST 100

%
Dileyen Dilediğini Seçebilecek Tercih Annelere Bırakılacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Dileyen Dilediğini Seçebilecek Tercih Annelere Bırakılacak

Dileyen Dilediğini Seçebilecek Tercih Annelere Bırakılacak

Çalışan anneler pandeminin de araya girmesiyle beraber kara kara düşünür oldu. Çocukların nereye bırakılacağı dev bir problem halini aldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
Dileyen Dilediğini Seçebilecek Tercih Annelere Bırakılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet annelerin istihdama katılmasını isterken yaptığı projelerle gayet büyük bir başarı sağladı. Yapılan açıklamaya göre çeşitli ödemeler yapan devlet annelerin kafasındaki soru işaretlerini silerek iş hayatlarına dahil olmasını sağladı. Ancak yine son dönemde istihdam alanında inanılmaz şekilde boşluklar hakim olmaya başladı. Özellikle çocuklu kadınların çocuklarını nereye bırakacakları endişesi tüm anneleri oldukça etkiliyor. Devlet bu duruma kalıcı bir çözüm bularak iki farklı çalışmaya annelere sunmuş olacak. İlk olarak 2 yaşına kadar gelmeyen çocuklar için devletin aylık 150 TL ödeme gibi bir projesi söz konusu. Çocuk 2 yaşına geldikten sonra devlet ödemeyi kesecek ve bu sefer kreş desteği sunmaya başlayacak. Ancak iki yaşan kadar gelmeyen çocuklar aylık 150 TL alabilecek.

Dileyen Dilediğini Seçecek

Bir diğer ödeme ise yine periyodik olarak ödenecek olan doğum parası olurken bu ödemelerin kapsamı hayli genişletildi. Buna göre Mayıs 2015 tarihinden sonra doğum yapan her anneye verilecek olan ödemenin her sene yapılması ve çocuk sayısına göre ödemelerin toplu gerçeklemesi anneler için inanılmaz bir umut ışığı oldu. 3 çocuğu olan bir annenin toplamda 1300 TL alacağı açıklanırken bu tutarın her ay bankaya yatırılacağı da belirtildi. Bu bağlamda isteyen anne bu para ile çocuklarını kreşe yollayabilirken dileyen anneler bu parayla bakıcı tutabilir. Her iki ödeme de SGK’lı anneleri kapsarken ödemelerin sadece annelere yapılacağı da çarpıcı bir detay olarak vatandaşlarla paylaşıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP